У селі Коритувата Самгородоцької громади сталася масштабна пожежа. Чи знайшли палія?

У селі Коритувата Самгородоцької громади сталася масштабна пожежа. Чи знайшли палія?

У середу, 23 березня близько 13 год. у наслідок спалювання сухої трави та очерету через різкі пориви вітру сталася масштабна пожежа у селі Коритувата Самгородоцької громади.

Про це йдеться на офіційній сторінці Самгородок Наш

Попри те, що спалювання сухої трави та інших рослинних залишків заборонене законодавством України та передбачено адміністративну відповідальність, несвідомі громадяни, нехтуючи усіма правилами та через власне необережне поводження з вогнем, здійснили займання значної території пасовиська (близько 10 га землі) та частини молодого лісу. Неконтрольований вогонь у суху та вітряну погоду швидко поширився, знищуючи гектари трави.

На місце пригоди одразу викликали пожежну бригаду. Незважаючи на велику небезпеку місцеві мешканці, внутрішньо переміщені особи та кілька працівників сільської ради не змогли просто стояти і спостерігати як палає село, а тому власноруч чинили опір вогняному ворогу та в результаті злагодженої роботи до прибуття вогнеборців частину пожежі, яка простяглась пасовищем, вдалося приборкати та частково не допустити поширення її у ліс.

Відео дня

— На жаль, винуватця чергової еко-трагедії не вдалося спіймати. Ми дякуємо кожному хто не дав вогню завдати ще більших збитків нашій місцевості та екології. Сподіваємось, що згубні наслідки від спалювання сухої рослинності спонукатимуть наших мешканців замислитися. Ми самі маємо дбати про власне здоров’я! Бережімо своє життя! Бережімо природу від пожеж! — йшлося у повідомленні.

Про те згодом, на тій же ж сторінці з'явилось інший допис, де йшлося, що в рамках перевірки населених пунктів громади інспекторм ДСНС все виявили чергове підпалення сухої трави.

Винуватця спіймали на гарячому, ним виявився житель одного з сіл нашої громади, який своєї вини не заперечував. По факту вчиненого правопорушення на винуватця накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафу відповідно до чинного законодавства (77-ї статті Кодекс України про адміністративні правопорушення).

Нагадуємо, що відтепер спалювання сухої трави розцінюється як диверсія - злочин, за який можна отримати покарання у вигляді ув’язнення строком від 10 до 15 років або довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Паліїв сухої трави під час військового стану можна прирівняти до диверсантів

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Людмила Брянская

    Штрафувати треба

keyboard_arrow_up