Уночі напали на екс-голову райради

Уночі напали на екс-голову райради

Його будинок закидали “коктейлями Молотова”, атакувавши з трьох сторін

Доповнюється.фото    Влад Повх

Уночі напали на екс-голову райради

Його будинок закидали “коктейлями Молотова”, атакувавши з трьох сторін

Надзвичайна подія відбулась вночі о другій годині в середу, 31 січня 2018 року, в Козятині на вулиці Грабовського в приватному обійсті, де мешкає родина знаного в районі як екс-голова Козятинської районної ради, а нині успішного підприємця Валерія Стахова. Невідомі особи таємно вночі закидали його будинок так званими “коктейлями Молотова”.

Побувавши на місці пригоди, за висновком нашого кореспондента, що має фахові навички огляду місця подій, ми зробили висновки, що кидали з дороги з відстані 8 метрів не менше як шість пляшок-”коктейлів”, виготовлених людиною з досвідом їх застосування. Дві пляшки поцілили у вікна, однак не пробили склопакети. Розбившись, вони загорілись на рівні напівпідвального приміщення та першого поверху. На стіні видні явні сліди влучення пляшок в стіну (цілились та не влучили у вікно) та їх рекошету на тротуарну плитку, де вони розбились і згоріли. Закидались коктейлі в будинок з різних сторін в три вікна. Це свідчить про те що, зловмисники хотіли створити велике вогнище за площею, як мінімум для повного знищення будинку або приведення в непридатність для проживання.

Відео дня

Сам спосіб здійсненого нападу вночі та таким шляхом свідчить про зухвалість здійснивших напад. Про їх соціальну небезпечність. Про повне ігнорування професіональності поліції та СБУ Козятина. Хоча у них є ще можливість реабілітуватись. Громада хоче вірити, що злочинці будуть затримані в ході досудового слідства.

Погодився надати газеті “RIA-Козятин” ексклюзивне інтерв’ю потерпілий Валерій Стахов.

— Цієї ночі було здійснено напад на помешкання, де живе моя родина, — каже він. — Застосували “коктейлі Молотова”. Пошкоджено вогнем моє майно.

— Ви розцінюєте це, як напад з метою вбити, пошкодити майно, залякати?

— Так, я вважаю і передбачаю, що напад організував нині діючий голова районної ради Козятинського району, так званий в народі Мафік, а по паспорту Віктор Слободянюк.

— Причини та мотиви — на тарілочці — абсолютно очевидні. Моя дружина виграла суд проти Мафіка. Незважаючи на постанову суду, він відмовився виконувати рішення. Виконавча державна служба порушила кримінальну справу. Тепер йому реально світить обвинувальний висновок і так само вірогідне по постанові суду позбавлення волі з направлення в місця для відбування покарання. Як завжди, слідство затягується. Дружина поскаржилась. Головний прокурор області взяв на контроль. Це, я вважаю, стало стимулом до таких кримінальних дій мафіка.

В екслюзивному інтерв’ю в поліцейського відділку Козятина повідомили, що оперативна група виїжджала на місце пригоди, оглянула, вилучила і зафіксувала сліди горіння та інші речі. Вже порушена кримінальна справа по ст.194 КК України. Проводяться заходи з метою встановлення осіб, причетних до злочину. Всі, хто може надати допомогу слідству, телефонуйте в чергову частину за номером 102.

Стаття 194 КК України відноситься до категорії тяжких злочинів

1. Умисне знищення або пошкодження чужого майна, що заподіяло шкоду у великих розмірах, карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або позбавленням волі на строк до трьох років.

2. Те саме діяння, вчинене шляхом підпалу, вибуху чи іншим загальнонебезпечним способом, або заподіяло майнову шкоду в особливо великих розмірах, або спричинило загибель людей чи інші тяжкі наслідки, карається позбавленням волі на строк від трьох до п'ятнадцяти років.

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • козятинець

    Українські правоохоронці визнані одними з найгірших у світі У рейтингу країн за рівнем організованої злочинності Україна посіла 113 місце зі 137-ми.

    Посилання на джерело: https://kazatin.com/Podii/ukrayinski-pravoohorontsi-viznani-odnimi-z-naygirshih-u-sviti-10669200.html

    Влад Лісовий reply козятинець

    Які люди, такі і правоохоронці. Вони ж не з Марса прилетіли...вони живуть серед нас, вони наші діти, родичі,знайомі, односельці..

    Посилання на джерело: https://kazatin.com/Podii/ukrayinski-pravoohorontsi-viznani-odnimi-z-naygirshih-u-sviti-10669200.html

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up