Вандал у СІЗО, а вкрадені речі повернули на могилу Героя Володимира Протосвіцького

Вандал у СІЗО, а вкрадені речі повернули на могилу Героя Володимира Протосвіцького
  • Минулого місяця Козятинська громада попрощалася з Героєм Володимиром Протосвіцьким. Загинув 20-річний воїн 10 лютого під Невельським. П’ять днів він їхав додому.
  • 15 лютого його з почестями провели в останню дорогу, а 13 березня на могилі Героя України не стало прапорів, під якими наш земляк боронив нас і Україну.

Першою помітила пропажу на могилі Героя,  його мама Валентина Юріївна. Вона кожного дня ходить до сина і день 13 березня не був винятком. Тоді ж  вона звернулася до відділку поліції нашого міста і повідомила, що крім трьох прапорів на могилі не стало 3-х гранітних статуеток.

Поліцейські спрацювали оперативно. За словами начальника Відділення поліції № 2 Хмільницького райвідділу поліції Івана Фалдіна, правоохоронці встановили особу причетну до злочину. Ним виявився 60-річний мешканець Козятинської громади, який раніше потрапляв у поле зору поліції, як сімейний кривдник. 

В селі вандала знають, як крадія городини і називають не зовсім адекватним.

Відео дня

— Я дивуюся і не дивуюся вчинком Сашка. Осквернити могилу того, хто тебе захищав, може тільки хвора людина. — каже односелець вандала Іван. — Скільки його знаю, він вчиняє дії, які іноді не вкладаються в голові. Людям він зробив багато шкоди, але всі знають який він і не хочуть з ним зв’язуватися і в більшості випадків стараються не чіпати його. Хоча, можливо, він вдає з себе такого неадекватного по розрахунку. Адже так йому простіше жити.

Ще один мешканець села, Віктор, не приховує обурення вчинком односельця.

— Прапори на могилі Героя — це пам’ять про наших захисників. Хлопці з цим прапором йшли в бій за свободу нашої держави, за наш спокій і за спокій того виродка, що зробив наругу над його могилою, — каже чоловік.

Володимир Протосвіцький народився 26 вересня 2002 року в селі Титусівка. В 2009 році пішов у перший клас в Козятинський ЗНВК ім. Підгорбунського «Школа-інтернат-гімназія», тепер це ліцей № 7. Після школи пішов навчатися у Бердичівське вище професійне училище. Проте згодом він, як і його батько, вирішив захищати Україну. На другий день після свого дня народження 27 вересня 2021 року Володя пішов на військову службу за контрактом і був направлений у 9-й окремий мотопіхотний батальйон «Вінницькі скіфи». З прапором «Вінницьких скіфів» Володя ходив в бій і прапор «Вінницьких скіфів» по праву має бути біля нього.  На могилі Володимира окрім прапору «скіфів» був червоно-чорний та жовто-блакитний стяги. Поліцейські прапори у зловмисника вилучили і передали батькові Героя. А викрадача помістили в СІЗО та відкрили Кримінальне провадження, відповідно до частини третьої статті 297 Кримінального кодексу України — наруга над могилою, іншим місцем поховання. Санкція інкримінованої статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном до семи років.

Читайте також:

Побив до смерті та намагався сховати тіло односельця

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (6)
  • Каріна Поліщук

    Для кого ви виписуєте цей цирк?Ця потворя і далі живе своє жалке,наповнене злістю і ненавистю життя у чужій хаті з якої вигнав власницю і не підпускає їі вже рік до хати.Скільки ще вам потрібно вчинених злочинів для того,щоб вдіяти щось?Чого ви чекаєте,вбиства?А воно спроможне!
  • Тетяна Костюк-Канєвська

    ❗ Ганьба місцевій владі та правоохоронним органам.
    Бо,, подвигам " цього отрЕб'я  давно потрібно дати правову оцінку , враховуючи його психічний стан.
  • Надина Олексюк

    Чому пишуть неправдиву інформацію??? він вдома (((((((((((((((((((((

    Що не дає його затримати? Чого чекають та вводять в оману людей..
  • Надія Коломійчук

    А що чекають, чому в селі мовчать?

keyboard_arrow_up