Вісім років за вбивство матері: змінили вирок глухівчанці, яка зарізала маму

Вісім років за вбивство матері: змінили вирок глухівчанці, яка зарізала маму
  • Близько двох років судять неповнолітню глухівчанку, за вбивство своєї матері.
  • Днями Вінницький апеляційний суд змінив вирок суду першої інстанції.
  • Тож термін її ув’язнення зменшив до восьми років, частково задовольнивши апеляційні скарги прокурора й адвоката підсудної

Нагадаємо 8 жовтня 2021 року у Глухівцях трапилося моторошне вбивство. 16-річна донька жорстоко вбила свою матір, нанісши їй більше 30 ножових поранень

Трагедія сталась під час сімейного конфлікту. Зі слів дівчини (відмінниці в школі), мати її ображала та била. І під час чергової сварки вона забрала в матері ножа і нанесла їй поранень, несумісних з життям. Потім на тачці вивезла  тіло в яму та засипала його сміттям.

Також, за інформацією поліції, відомо, що в 35-річної загиблої Надії Ющенко залишилось дві доньки. Ніде на обліку родина не стояла, нормальна сім'я, жінка працювала перукарем.

Відео дня

Неповнолітній загрожувало покарання від 7 до 15 років позбавлення волі.

У січні 2023 року Калинівський районний суд Вінницької області виніс вирок  — визнати винною у скоєнні кримінального правопорушення (злочину), передбаченого ч.1 ст.115 КК України, та призначити їй покарання у вигляді 9 (дев`яти) років позбавлення волі.

Учора, 21 березня  Вінницький апеляційний суд змінив вирок суду першої інстанції в частині призначеного покарання вісімнадцятилітній дівчині, яка убила матір. Тож термін її ув’язнення зменшив до восьми років, частково задовольнивши апеляційні скарги прокурора й адвоката підсудної. Суд урахував обставини справи і те, що злочин засуджена скоїла, будучи неповнолітньою.

Сторона обвинувачення клопотала, щоб суд призначив М. одинадцять років позбавлення волі, бо, на її думку, вирок Калинівського районного суду – м’який. Аргументувала, зокрема, тим, що дівчина зробила сиротами своїх двох сестер, намагалася приховати сліди злочину та зразу у скоєному не зізнавалася.

На думку ж адвоката та його підзахисної, дев’ять років ув’язнення – надмірне покарання. Просили зважити на позитивну характеристику М., визнання вини, каяття, сприяння розкриттю вбивства та призначити їй сім років позбавлення волі. Також адвокат зазначив, що обвинувачена – обмежено осудна: через психічний розлад сповна контролювати себе не могла.

Як повідомила на судовому засіданні сама М., ніж як знаряддя злочину під час сварки матір узяла першою. Завдала їй ним та руками легкі тілесні ушкодження.

Те, що загибла знущалася над дочкою морально і фізично, підтвердила під час апеляційного розгляду і бабуся обвинуваченої. Вважає, що до психічного розладу дівчину довели в сім’ї, а вбивство, каже, спровокувало накопичення стресу.  

Трапилася ж трагедія у Хмільницькому районі на Вінниччині восени 2021 року. Засуджена про скоєне шкодує. Свою вину визнала.

Читайте також:

Забив до смерті, а тіло закопав у кущах. За вбивство засудили жителя нашого району

За посягання на життя поліцейського Євгена Трайдакала загрожує довічне ув'язнення

Порізав живота знайомого кухонним ножем: у Козятині під час застілля постраждав місцевий житель

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (5)
  • Алла Хрищенюк

    Але сука дитини невбила,а дала її життя.
  • Alusik Mazur

    Що за правосуддя таке?
    Вкрав 7років
    Вбила тоже 7...
    Це що за суді сидять ..
  • Натали Винник

    Не детина винна,матір скотина,хай її буде земля пухом.Скотина яка дала життя і все перехрестила.Сука.

    Читач20 reply Натали Винник

    Ви сім'ю знаєте?Чому таке пишите?Якщо це Ваша особиста думка,то засуньте її собі в д@пу.Не можна судити так про цю матір!
  • Ирина Завидина

    Мало дали треба 15 років і біднялася рука на матір

keyboard_arrow_up