«Закликали молитися за «отцов, синовєй». СБУ викрила ворожих агітаторів. Один з них — з нашого району

«Закликали молитися за «отцов, синовєй». СБУ викрила ворожих агітаторів. Один з них — з нашого району
фото ілюстративне
  • На Вінниччині СБУ викрила двох ворожих агітаторів, які поширювали антиукраїнські погляди у соцмережах
  • Деструктивний контент у забороненій в Україні соціальній мережі «Однокласники» поширювали місцеві мешканці, які навіть після повномасштабного вторгнення рф залишились вірні ворожій пропаганді.
  • За скоєне загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п’яти років з конфіскацією майна або без такої.

Як повідомляє Управління СБ України у Вінницькій області, за даними слідства, ними виявилися колишній працівник МВС з м. Бар, сини якого проходять військову службу у ЗСУ, та 42-річна домогосподарка з м. Хмільник Вінницької області.

Будучи активними учасниками рашистських спільнот, у яких прославлялися загарбники та вихвалялися їх «військові здобутки», автори текстів закликали молитися за «отцов, синовєй», які воюють на боці рф.

Зловмисники, у своїх постах окрему увагу приділяли бойовикам підрозділу Росгвардії «Ахмат», вітали їх з «перемогою» після бою у Маріуполі, бажали сил і перемог у війні з Україною. При цьому називали українських військовослужбовців «боєвікамі».

Відео дня

Поширені величальні тексти на адресу кадирова, формують його образ як «самовідданого» і «благородного» військового очільника.

Крім того, у поширених дописах наводилися маніпулятивні аргументи щодо вчинення «геноциду» по відношенню до так званого «русского населения Донбасса», захист якого є однією з псевдоідеологічних цілей проведення так званої «спецоперації» на території України.

— Ініційовані у межах кримінальних проваджень експертизи засвідчили, що ці матеріали містять виправдання, підтримку російської збройної агресії проти України, героїзацію армії ворога. В ході проведення слідчих дій правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку та мобільні термінали із доказами протиправної діяльності, — йдеться у повідомленні

Довідково

За викритими фактами, слідчі СБУ повідомили фігурантам про підозри за ч. 2 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України.
За скоєне загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п’яти років з конфіскацією майна або без такої.

Нагадаємо:

Також нещодавно СБУ викрила на Вінниччині зрадника, який вербував українських «тюремників» до ПВК «Вагнер»

Читайте також:

Порізав живота знайомого кухонним ножем: у Козятині під час застілля постраждав місцевий житель

Сів за кермо напідпитку, збив на смерть 80-річного чоловіка та зник з місця події

Побив до смерті та намагався сховати тіло односельця

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up