Злочинцям, які викрадали худобу в трьох областях, загрожує до 6 років ув'язнення

Злочинцям, які викрадали худобу в трьох областях, загрожує до 6 років ув'язнення

- В ніч на 19 лютого у Тульчинському районі вінницькі оперативники затримали двох зловмисників, підозрюваних у 28 крадіжках худоби у жителів Вінниччини та сусідніх областей

- З червня минулого року, кримінальна пара: 56-річний чоловік та 44-річна жінка ночами викрадали корів з сараїв, інших підсобних приміщень домогосподарств.  

За словами начальника ГУ НП у Вінницькій області Юрія Педоса, злочинну групу затримали на гарячому, коли правопорушники вчинили чергову крадіжку худоби у мешканців села Печера Тульчинського району. Починаючи з червня 2016 року, до поліції із заявами про крадіжки корів з домоволодінь зверталися жителі Жмеринського, Барського, Літинського, Хмільницького та Козятинського районів. За повідомленням потерпілих, худобу зловмисники викрадали серед ночі.

За почерком вчинення злочинів оперативники карного розшуку встановили, що крадіжки скоєні одними і тими ж особами. З’ясовано, що 44-річна жителька Жмеринського району Вінницької області, яка займалася заготівлею худоби, та 56-річний мешканець Київської області під час вчинення злочинів використовували автомобіль марки «ГАЗ 3302». Кримінальна пара причетна до ряду аналогічних злочинів, вчинених на території сусідніх областей. Загалом затримані підозрюються у скоєнні двадцяти крадіжок у Вінницькій, семи в Хмельницькій та однієї в Житомірській областях.

Наразі дані особи затримані в процесуальному порядку за ст.208 КПК України та поміщені до ізолятора тимчасового тримання. Їх дії кваліфікуються за ч.3 ст.185 Кримінального кодексу України (крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище або що завдала значної шкоди потерпілому). За правопорушення передбачено покарання — до 6 років позбавлення волі.
 

Відео дня

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up