Знайшли повішеною сусідську собаку

Знайшли повішеною сусідську собаку
Приблизно такою була Муся. Це фото з інтернету. Світлину собаки, яку по-звірячому повішали, ми не ставимо з етичних причин
  • У Козятині люди на подвір’ї повісили власну собаку.
  • Тварину побачили сусіди, які підгодовували песика.
  • Збиралися рятувати, та вже було пізно — собака виявилася мертвою.
  • Як це коментують у поліції — дізнавалися наші журналісти

Цей жахливий випадок трапився минулої п’ятниці, 6 листопада, у східній частині міста, що в народі називають «та сторона». Про те, що саме сталося того дня, нам розповіла Олена. Вона мешкає по сусідству з людьми, які повісили власну собаку.

— Я щодня раненько перед роботою ходила її годувати, — через сльози розповідає Олена. — І черговий раз, в п’ятницю прийшла опів на восьму ранку і побачила, що вона як то стоїть. Почала звати (я її Мусьою назвала), а вона не ворушиться. Я її знов позвала, вона знов не ворушиться. І тоді я зрозуміла, що вона мертва. Покликала чоловіка. Ми думали, що, може, ще жива, може, тільки-но це зробили. Він зайшов до них (сусідів — авт.), а вона висить на шнурку. У мене є фото.

З етичних причин фотографію песика ми публікувати не будемо. Але ті козятинчани, які користуються мережею Фейсбук, швидше за все, фотографію бачили. Бо новина про нелюдську жорстокість прокотилася Козятином ще перед вихідними, коли світлину поширили у Фейсбуці.

Відео дня

— Коли чоловік спитав (сусіда — авт.): «Що ти зробив із собакою?», він так спокійно сказав: «Повісив», — продовжує Олена.

За словами жінки, одразу поліцію вони викликати не стали. Олена була на емоціях і розгубилася.

— Ми з цим ніколи не стикалися, — пояснює жінка. — Думали, що цим займаються захисники тварин. Я хотіла викликати (поліцію — авт.). Чоловік каже, що не треба, вони не будуть розбиратися та й не викликали. Але заяву ми написали. Потім вже звернулися. Нас прийняли. Ми і фотографію дали.

За словами Олени, сусіди мають проблеми з алкоголем і це вже не перший випадок, коли вони жорстоко поводилися із тваринами. Щоправда, до повішення справа дійшла вперше.

— У них були собаки, — розповідає жінка. — Одна собачка, я теж годувала її, вона замерзла. Я думала, де вона поділася? Саме сніг випав. А коли сніг розстав, то бачу — вона лежить під цим снігом. Це дві я бачила, то померли. Ще одна якась маленька у них була, то вона десь поділася, я навіть не бачила ту собачку. Ну постійно! Їм хтось дає цих собак. Навіщо — я не знаю. Вони їх не годують, бо вони самі, мабуть, особливо не їдять.

Олені було шкода сусідської собаки, тому вона постійно підгодовувала Мусю.

— Вона до мене вистрибувала. Я вже її три місяці годувала. Одного разу вони її прив’язали прямо на 50 сантиметрів. Так шкода було. Ми вже її з чоловіком мали йти рятувати. Але це ж їхня собака, вони з нею нічого такого не робили. Хто ж знав, що вони її повісять. Якби знаття було! — додає жінка.

Зоозахисниця Людмила Швець каже, що це перший такий резонансний випадок у Козятині, коли вбили тварину і про це стало відомо широкому загалу.

— Але скільки їх робиться — ми не знаємо. Тут треба підключати правоохоронні органи, — каже Людмила.

За словами зоозахисниці, такі дії підпадають під 299 статтю Кримінального кодексу. За це передбачене покарання у вигляді арешту на строк до шести місяців чи обмеження волі на строк до трьох років.

— У таких випадках треба записувати все на телефон чи на камеру, — каже Людмила Швець. — У нашому суспільстві є дуже багато таких громадян, які негативно ставляться до тварин.

Ми поцікавилися у поліції, чи розслідують цей випадок.

— Відкрите кримінальне провадження за частиною третьою статті 299 «Жорстоке поводження з тваринами». Проводяться слідчі дії. Тіло собаки направлено на експертизу. Після отримання результатів дослідження буде прийматися рішення про притягнення винної особи до відповідальності, — повідомила газеті «RIA-Козятин» Тетяна Кочневська, старший інспектор сектору моніторингу Калинівського ВП.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Мар'яна Пляцко

    Таких нелюдів треба обов'язково якось покарати про це немає мови
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
14:00 Через бойові дії є знеструмлення у Вінницькій області 13:39 Перехід на літній час 2024: коли і куди переводять годинники в Україні 13:00 Презентували нову пісню і збирали гроші в гранатомет photo_camera 12:00 Масований удар 29 березня: ППО знищила 84 ракети і дрони з 99, якими атакувала рф photo_camera Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 11:13 Як відбувається відкликання міського голови за народною ініціативою 10:10 Найкращий сонцезахисний крем для обличчя з SPF 50: як правильно вибрати (Новини компаній) 09:49 Цей день в історії, 29 березня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони 08:37 Ворог вночі атакував Вінниччину. Є влучання в приватний будинок 19:34 Загинув при виконанні бойового завдання. Минає річниця, як ми втратили Героя Богдана Жмуцького 18:05 У Залізничному біля трансформатора знайшли гранату. Вона виявилася іграшковою 16:00 «За що сваритися, що селянина нагнули?» 15:40 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:16 Сорок хвилин розглядали одне питання, а тоді зі скандалом розійшлися 14:53 «Поки у дітей весняні канікули і вони кайфують, вчителі дружно працюють по благоустрою селища» play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up