24 тисячі гривень зібрав гурт «Draft» для наших захисників

24 тисячі гривень зібрав гурт «Draft» для наших захисників
  • Замість виття сирен музика лунала увечері в п’ятницю в нашому парку. Козятинський гурт «Draft» влаштував благодійний концерт на підтримку Збройних сил України та територіальної оборони.
  • Хлопці разом з глядачами хором співали і «Батько наш Бандера», і «Ой у лузі червона калина», презентували свою нову пісню і не тільки.
  • Більше деталей у нашому репортажі. Читайте, дивіться фото та відео

П’ятниця, 15 квітня. На годиннику 16:50. У міському сквері людно. Просто біля центрального входу облаштували імпровізовану сцену: постелили два килима, на одному з них поставили стійку з мікрофоном та колонками, на іншому — барабанну установку. По обидва боки стяги — жовто-блакитний та прапор Козятина. За кілька хвилин тут почнеться концерт, вперше за два місяці від початку повномасштабного вторгнення. Культурний захід організували не лише для того, аби козятинчани і гості нашого міста могли хоч трохи відволіктися від жахіть війни. Головна мета концерту — зібрати кошти для наших захисників. Спеціально для цього перед імпровізованою сценою поставили дві скриньки, куди почали кидати гроші ще до початку концерту.

На захід прийшло чимало підлітків, а також молодих батьків із дітками. Були і люди старшого покоління. Поки чекали на початок дійства, гості спілкувалися між собою, грали із чотирилапими, що живуть у сквері.

Відео дня

Нарешті на імпровізованій сцені з’явилися Сергій Гайдучок, Богдан Ільчук, Максим Ситніцький та Ілля Мхеідзе — учасники гурту «Draft».

Поки хлопці долаштовували свої музичні інструменти, до гостей звернувся лідер гурту Сергій Гайдучок.

— Це такий імпровізаційний концерт, що змогли, те і зібрали і будемо грати для вас пісні, — сказав Гайдучок. — А ще зробимо дуже гарну справу — зберемо гроші на ЗСУ. Їм багато що потрібно передати, крім нашого міцного і сильного духу, щоб вони розуміли, що у них за спинами люди, які можуть їх підтримати.

Спочатку залунав Гімн України. І глядачі, і учасники гурту слухали, поклавши руку на серце. Після цього хлопці зіграли невелике музичне інтро, яке плавно перейшло в пісню «Зима».

— Ви навіть не уявляєте, які ми раді вас бачити і грати музику для вас, — звернувся до глядачів Сергій Гайдучок після пісні «Зима». — Тому що наші інструменти — це наша зброя, пісні — кулі. Стараємось. Дуже це емоційно і цікаво виступати перед своїми. Ми багато де виступали і це було якось не так. Відчувається, що ми вдома.

Наступною хлопці зіграли «Все не так». Раніше, презентуючи цю композицію, лідер гурту завжди казав, що все не так — це коли ти з самого ранку вдаряєся мізинцем ноги об табуретку і тобі стає від цього боляче, а ввечері ще й дівчина кидає. Тепер же все не так — це як ранок 24 лютого, коли почалася повномасштабна війна.

Наступною зазвучала пісня «Сонце». Дуже символічно, адже вечір п’ятниці був сонячним і на диво теплим.

Чимало людей фільмували виступ хлопців на телефони, а один чоловік навіть зателефонував комусь по відеозв’язку і показував, що відбувається в парку.

Далі хлопці зіграли «Помсту». Глядачі зустріли цю композицію гучними оваціями. Текст до неї написав воїн збройних сил України Володимир Орєх ще у 2014 році, але презентували композицію лише зараз.

— Володимир Орєх мені її скинув, коли воював і сказав: «Чувак, зроби пісню». Бачите, наші солдати настільки круті і сильні, що вони під кулями примудряються писати вірші. Це не ті солдати, які шукають, де що вкрасти. Вони вірші пишуть! — сказав Сергій Гайдучок. На що глядачі відреагували оплесками.

Далі хлопці зіграли романтичні пісні «Вір мені» і «Крила». Під час однієї з них двоє подруг стали танцювати повільний танець. Звісно, ми не могли це пропустити і встигли зробити фото.

Після невеликого ліричного відступу «Draft» виконав «Війна» і «Ми підемо в бій». Останню композицію написали у перші дні повномасштабного вторгнення. У першому варіанті тексту було лайливе слово, яке принагідно замінили. «Слава Україні!» — прокричав тричі Гайдучок після цієї композиції. Глядачі тричі прокричали «Героям Слава!» і зааплодували.

Далі глядачі почули «Ножі». «Батько наш Бандера!», — почав вокаліст гурту після того, як пісня закінчилася. Натовп заспівав у відповідь «Україна мати, ми за Україну підем воювати». Коли ж Сергій Гайдучок сказав, що наступною буде пісня під назвою «Лютий Козятин», глядачі хором вигукнули «Ооооо!»

— Лютий ми народ, — сказав Гайдучок. — Куди не підемо, всі знають Козятин.

Далі «Draft» презентували нову композицію під назвою «Маяк». Після цього виконали «Монолог», «Весела» та «Чи це нам сниться». Останню пісню написали нещодавно. На завершення «Draft» відіграв «Ой у лузі червона калина». Натовп співав хором разом із Сергієм Гайдучком.

По закінченню концерту глядачі по черзі підходили до музикантів, щоб подякувати і зробити фото на згадку.

Увесь цей час за тим, що відбувається в парку, спостерігала з вікна жінка поважного віку. Вона дивилася увесь виступ, після чого передала хлопцям 200 гривень в скриньку. Учасники гурту повернулися до жінки, яка дивилася на них з вікна. «Дякую!» — гукнула козятинчанка і помахала їм.

У скриньки, куди кидали гроші люди, що прийшли на концерт, зібрали 13 493 гривні. Ще 1 601 гривня надійшла на банківські картки. І 9 тисяч гривень передали хлопці з козятинського мото-братства. Тож загалом «Draft» зібрали для наших захисників 24 094 гривні.

— Спеціальна подяка звукорежисеру Кості Гончару і його команді за чудовий звук і вчасну реакцію на запропоновану нами акцію, — кажуть учасники гурту «Draft». — Особлива подяка жителям міста і тим, хто не зміг приєднатися у парку і дивився нас онлайн. А також висловлюємо щиру подяку Козятинському мотобратству за турботу про наших воїнїв світла.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up