25 січня Володимиру Висоцькому виповнилося б 79!

25 січня Володимиру Висоцькому виповнилося б 79!

Поет, хуліган, ніжний романтик, великий виконавець, автор пісень і актор. Його творчість близька кожному і в той же час завжди дуже особисто. Кожна його пісня - це світ, який він подарував всім людям.

Багатолика творча спадщина Висоцького таїть у собі чимало загадок. Він тонко відчував людей, події, що відбувалися навколо — все це відображалося в його піснях. Він не боявся говорити правду, "жив повним життям", а на сцені йому не було рівних.

Перші пісні — данина часу — так звані "дворові", міські пісні. За своє коротке життя Висоцький написав близько тисячі пісень. Вони були створені у різних жанрах: казки, бурлески, жарти, маршові ритми та ін.

Багато пісень було написано ним для кіно. Знявся в 30 художніх фільмах. Офіційно невизнаний, поет був улюбленцем мільйонів людей, минаючи радіо, телебачення, друк. Завдяки магнітофонним стрічкам, пісні Висоцького ставали відомі всім. Він знайшов для себе усну, пісенну форму, в якій його творчість вільно жила протягом двадцяти років. Кожну "роль", складену в пісні, автор проживав. За допомогою дружини, Марини Владі, зміг у 1979 здійснити концертне турне по США, побувати в різних країнах, "побачити світ".

Відео дня

За життя поета не було надруковано жодного його вірша, не було дозволено жодного відкритого концерту. Після смерті Висоцького, в Москві був виданий збірник віршів поета - "Нерв" (1981), складений Р. Рождественським; пізніше —  невеликий томик його прози.

У 1988 вийшла велика книга віршів В. Висоцького "Вибране". У ній поетична творчість митця представлена найбільш повно: "Братские могилы", "Песня о друге", "Про йогов", "Прощание", "Спасите наши души", "Москва — Одесса", "07", "Банька по-белому", "Охота на волков", "Диалог у телевизора" і багато інших.

Висоцький помер у віці 42-років у сні від гострої серцевої недостатності у своїй московській квартирі.

Як відомо, в останні роки життя він зловживав алкоголем, а потім і наркотиками. Друзі Висоцького вважають, що ці зриви були для нього якоюсь формою розрядки. На жаль, вони ж стали і причиною його ранньої загибелі.

 

Кращі цитати Володимира Висоцького

Нас завжди замінюють іншими, щоб ми не заважали брехні.

Ніколи не суди з першого погляду ні про собаку, ні про людину. Тому що проста дворняга може мати добру душу. А людина приємної зовнішності може виявитися рідкісною сволотою.

Якщо є на світі диявол, то він не козлоногий рогач, а він дракон про три голови. Голови ці - хитрість, жадібність, зрада.

Я завжди шукаю в людях тільки хороше. Погане вони самі покажуть.

Якщо відвернуться, значить, недостатньо любили.

Навіть "здрастуй" можна сказати так, щоб образити людину. Навіть "сволота" можна сказати так, що вона розтане від задоволення.

Стаючи капітаном, збережіть матроса в собі.

Пророків немає у вітчизні своїй, а й в інших батьківщинах не густо.

Сильніше, ніж зради, я боюся тільки не впізнати про зраду. Жахливо любити людину, яка цього вже не заслуговує.

Це моя пісня - як хочу, так і співаю.

Я ненавиджу плітки у вигляді версій.

Хороша, гідна людина дуже багато хвилюється, нервує, турбується за своїх близьких і помирає раніше, ніж погана.

Хочеш рухатися вперед - будь ласка!

Навіщо мені бути душею товариства, якщо душі в ньому зовсім немає

Я поважаю взагалі всі професії, якщо людина в них професіонал.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up