Чи буде у нас цьогоріч День міста?

Чи буде у нас цьогоріч День міста?
Таким був День міста минулого року. Фото з архівів газети
  • Зовсім скоро Козятину виповниться 148 років. Традиційно день народження свого міста козятинчани гучно святкують впродовж декількох днів, а на центральній площі влаштовують концерт.
  • Чи будуть святкування на День міста — дізналися наші журналісти

Тіна Кароль, «Беz обмежень», «Лісапетний батальйон» — це далеко неповний перелік артистів, які свого часу приїжджали вітати козятинчан із Днем міста. Традиційно на головне свято Козятина влаштовують гучні гуляння і мешканці міста разом із гостями поспішають на площу, де розваги для себе знайдуть як малі, так і дорослі. Адже окрім концерту, на якому виступають і місцеві, і запрошені виконавці, у центрі міста ставлять дитячі атракціони та влаштовують ярмарок, де можна не лише придбати сувенір на пам’ять, а й поласувати смачненьким. Втім так буває не щороку.

У 2020-му, коли Козятину виповнилося 146, ми святкували День міста у новому та незвичному для нас форматі. Через пандемію коронавірусу захід проводили у режимі онлайн — напередодня свята записали виступи козятинських артистів і опублікували відео концерту на офіційних каналах Міської ради. Натомість жодних дитячих атракціонів та ярмарку на площі не влаштовували. Усе через карантинні обмеження.

Торік День міста повернувся до офлайн-формату, втім концепція заходу знову зазнала змін. Якщо попередні роки дитячу програму влаштовували на площі, то минулого року свято стало ближчим до мешканців різних мікрорайонів — заходи для наймолодших козятинчан проводили і на ПРБ, і біля третьої школи, і біля училища, і на посьолку. Дітям показували мультики, проводили майстер-класи, організовували бульбашкове шоу, влаштовували флешмоби.

Відео дня

Основні святкування відбулися не в неділю, як це зазвичай буває, а в суботу. Традиційно усе почалося з ярмарку та атракціонів, які працювали впродовж дня аж до самого вечора. Також організували три виставки, на яких козятинчани могли зробити фото біля військової техніки, дізнатися чимало цікавого про історію нашого міста та визначні пам’ятки Козятина і переглянути світлини наших військових.

Концертну програму почали танцювальним флешмобом, який підготували вихованці колективу «Зорянка Арт» спільно з учнями шкіл. Після офіційної частини, під час якої вручали нагороди та подарунки, виступили Олена Пантєлєєва, Тетяна Фабіцька, ансамбль «Струни Серця», Діана Бондарець та Володимир Іжицький. Серед запрошених виконавців були Роман Рудий та Анастасія Нечаєва, а також гурти «Червоні маки» і «Гетьман» Академічного ансамблю пісні й танцю Національної гвардії. А після концерту козятинчани і гості міста відривалися під дискотеку.

Цьогорічний День міста припадає на 9–10 липня. І маємо для вас гарну новину — святу бути. Втім не у такому форматі, до якого ми звикли. Великого концерту цьогоріч влаштовувати не будуть, оскільки через воєнний стан масові культурні заходи заборонені. Тож не буде ані ярмарку зі смаколиками, ані сцени із запрошеними виконавцями. Втім це не означає, що День міста скасований повністю. Як повідомила Світлана Рибінська, начальник відділу культури, у рамках святкування Дня міста проводитимуть невеликі заходи для дітей на маленьких локаціях, де збирається малеча. Для наймолодших козятинчан готують музичні номери, вікторини та ігри. Також планують концерт за участі місцевих виконавців у сквері та на площі. Анонсувати усі ці заходи заздалегідь не будуть. Це роблять з метою безпеки. Натомість їх транслюватимуть онлайн в соціальних мережах.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Надія Григорівна

    Робіть це для дітей,

keyboard_arrow_up