День матері 2022 року: про історію свята та вітання від козятинських школярів

День матері 2022 року:  про історію свята та вітання від козятинських школярів
  • День матері - особлива подія, яка знаходить відгук в серці кожної людини на планеті Земля. Розповідаємо про історію цього свята та пропонуємо переглянути зворушливі вітання від козятинських школярів

День матері - міжнародне свято, яке покликане шанувати материнство, зв'язки матері та її дітей, а також показує особливий вплив матерів у суспільстві. В Україні до кожної жінки споконвіку відносилися як до берегині родинного вогнища, яка дарує тепло всій сім'ї, народжує та виховує майбутнє покоління нації. Тож День матері - чудова можливість привітати рідненьку, побажати їй усього найкращого та подарувати гарний подарунок. В різних країнах День матері святкують в різні дні, хоча найчастіше ця подія припадає саме на квітень-травень.

Коли День матері 2022 року в Україні

В Україні святкування цієї особливої події припадає на другу неділю травня, а тому кожного року це різна дата. День матері 2022 року - 8 травня. Саме тоді День матері святкують в більшості країн світу. Травень вибрали не випадково - адже саме цього місяця шанують Пречисту Діву Марію, матір Ісуса Христа. До неї жінки споконвіку звертаються в тяжкі хвилини життя, коли потрібна допомога та заступництво. Крім цього в останній місяць весни природа оживає, навколо квітнуть запашні квіти, а тому це - найкращий час, щоб привітати найдорожчу людину на Землі.

День матері: яка у нього історія

Вперше ідея відсвяткувати День матері була оприлюднена 1872 року у США відомою пацифісткою Джулією Ворд Гоув. Вона пропонувала створити подію, яка б показала єдність матерів у боротьбі за мир в усьому світі. Проте широкої популярності ця концепція на здобула.

Відео дня

1907 року ще одна американка Анна Джарвіс запропонувала запровадити свято, щоб вшанувати матір та її роль у житті кожної людини. Джарвіс навіть написала листи до різних державних установ, видатним осібам та до законодавчих органів, адже дуже хотіла, щоб хоча б один день в році присвятили найдорожчій людині на Землі. 1910 року суд штату Вірджинія вперше визнав День матері офіційним святом.

А вже 1914 року тодішній президент США Вудро Вільсон оголосив про створення Дня матері - національного свята всіх матерів Сполучених Штатів. Відтоді ця подія завжди припадає на другу неділю травня. Після Першої світової війни цей день став популярним у Європі. Нині вже 85 країн світу святкують День матері саме другої неділі травня.

Зазвичай діти дарують своїм матерям приємні подарунки, влаштовують святкові вечері, говорять милі та добрі слова. Навіть найменші українці намагаються потішити неньку своїми малюнками та іншими творчими роботами.

На сторінці Спеціалізована школа №1 ім. Т.Г.Шевченка - м. Козятин опублікували відео-вітання до Дня матері. Пропонуємо переглянути ці зворушливі вітання

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Анна Веремій

    ВЕЛИКА ШАНА МАТЕРЯМ ГЕРОЇВ  ЇМ СЛАВА ШАНУЙМО НАШИХ ГЕРОЇНЬ ЇМ ВЕЛИКА ШАНА СЛАВА УКРАЇНІ ГЕРОЯМ СЛАВА ТРИМАЙМОСЬ  
     

    ПИШАЙМОСЬ

keyboard_arrow_up