День Варнави і Варфоломія: що сьогодні слід обов'язково зробити, а що категорично не можна

День Варнави і Варфоломія: що сьогодні слід обов'язково зробити, а що категорично не можна
  • Сьогодні, 24 червня, у світі відзначають День басейну, а віряни вшановують пам'ять апостолів Варфоломія і Варнави. Про прикмети та заборони цього дня
     

Апостол Варнава був з числа 70, виховувався разом з апостолом Павлом в Єрусалимі. Часто відвідував храми, постився, молився і вів благочестивий спосіб життя. Він був сучасником Ісуса Христа, на власні очі бачив його чудеса, тому без сумнівів увірував у Господа, після цього Спаситель обрав його в число 70 апостолів.

Святий Варнава привів апостола Павла в Єрусалим, став разом з ним проповідувати, був присутній на апостольському соборі в Єрусалимі. На 76-му році свого життя був жорстоко вбитий юдеями.

На честь пам'яті апостола сьогодні відзначається народне свято 24 червня - день Варнави і Варфоломія.

Відео дня

Православне свято 24 червня 2022 - день пам'яті апостола Варфоломія

Святий Варфоломій був з числа 12 апостолів, яким став після спілкування з Ісусом Христом, який прославив його за діяння. Після цієї зустрічі Варфоломій увірував у Христа і став нести вірність істинній вірі. Відомо, що разом зі святим Філіпом Варфоломій проповідував у східних країнах.

Після смерті Пилипа святий Варфоломій проповідував сам в Індії та Вірменії. Там перекладав на зрозумілі народу мови Євангеліє від Матвія і показував багато чудес, наприклад, зціляв хвороби. Кінець життя Варфоломія був сумним - в одному з міст на чужій землі його схопили язичники і стратили.

Народні прикмети

  • Якщо вранці туман над водою, то буде сонячна погода
  • Якщо на світанку дуже спекотно, то до кінця дня погода зіпсується
  • Якщо дуже пахне травою, а у водоймах чиста вода – до сильних дощів
  • Якщо ніч на 24 червня буде доволі теплою, то можна розраховувати на гарний врожай
  • Тривалий туман – до великої кількості грибів

Що сьогодні не можна робити

Цей день здавна вважався небезпечним - наші предки вірили, що сьогодні особливо активна нечисть. Бояться її слід опівдні, тому суворо забороняється сваритися, пліткувати і віддаватися зневірі, інакше вашу душу вкрадуть злі духи. Також не рекомендується починати нові справи - вони заздалегідь приречені на провал. Утримайтеся від того, щоб з ким-небудь ділитися своїми планами - нічого із задуманого не збудеться.

Що можна робити 24 червня

У цю дату православні віруючі можуть помолитися святим Варфоломію і Варнаві про благополуччя в родині і захист від недругів. Згідно з народними прикметами, для того, щоб залучити удачу в будинок, можна зібрати за столом найближчих друзів і родичів. Генеральне прибирання в цей день допоможе очистити житло від негативу, а тривалий конфлікт вирішиться, якщо 24 червня зробити крок до примирення.

Читайте також:

Козятинчан запрошують на книжкову виставку «Червень 41-го, що перевернув усе життя - ніколи не забути»

У Козятині нагороджували випускників: кращим вручили медалі та подарунки

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up