«Діти зробили неймовірне»: у Козятині відбулася прем’єра вистави «Дюймовочка»

«Діти зробили неймовірне»: у Козятині відбулася прем’єра вистави «Дюймовочка»
  • Молодці. Артисти театрального колективу, спільно з вокалістами та танцюристами влаштували для козятинчан неймовірну казкову виставу «Дюймовочка».
  • Дійство, присвячене новорічно-різдвяним святам, перевершило всі сподівання глядачів.
  • Все продумано до найменших деталей —  декорація сцени, костюми артистів, музичний супровід.
  • А харизма та емоційність героїв не залишила байдужим нікого з глядачів

Показ вистави «Дюймовочка» у Козятині запланували на два дні — 26 та 27 грудня. По дві вистави в день. Ми побували на прем’єрі, у перший день і були вражені майстерністю та емоційністю виступів кожного з артистів, які до речі, зовсім нещодавно прийшли у театральний гурток. Для більшості з них це був дебют. 

Незважаючи на важкі, та іноді навіть екстремальні умови репетиції, через відключення електроенергії, артисти виступили достойно. І публіка це відчула. 

Відео дня

З перших хвилин вистави всі присутні у глядацькій залі перенеслися з сумних і важких реалій сьогодення у чарівний світ казки. Проживали всі пригоди та страждання Дюймовочки на початку казки, та всі щасливі моменти наприкінці. Підспівували і підтанцьовували під запальні номери вокалістів.

Варто зазначити, попри те, що анонсувати подібні заходи через війну заборонено, зала міського будинку культури була заповнена, пусті стільці проглядалися лише подекуди. Козятинчани скучили за такими розважальними подіями. А особливо малеча.

Тепер про учасників та керівників. Підготували виставу театральний колектив міського будинку культури «Погляд», під чітким керівництвом Наталії Павленко. Учасники колективу естрадної пісні міського будинку культури «Позитив», під «крилом» Тетяни Фабіцької урізноманітнили виставу співочими номерами. А хореографічний колектив «Елегія» козятинської дитячої музичної школи (керівник Олена Скибінська та викладач класу хореографії Яна Гуцол) поставив танцювальну крапку у вигляду квіткового балу. Слід додати — музичне оформлення створила Тетяна Коломієць, куратором виступив художній керівник МБК Сергій Ткачук, хореограф-постановник танців головних героїв вистави за Анастасією Котовською.

 

Після завершення феєричної вистави ми поспілкувалися з Наталією Павленко, яка вже понад 10 років є керівником театрального гуртка «Погляд». Вона, як головний режисер та постановщик «Дюймовочки», розповіла про підготовку, очікування та результат.

— Загалом, до показу вистави ми готувались два місяці, — ділиться Наталія Павленко. — Чесно сказати було важко, дітей треба було навчити декламувати, рухатися на сцені. Діти зробили неймовірне. Чи все нам вдалося? Скажу так: ще є над чим працювати. Діткам було нелегко, репетиції проходили при лампадках, але все, що ви бачили тут на сцені, все зроблене власноруч  дітьми, батьками, бабусями. Декорації всі робили своїми руками. Дуже розраховую — на день Перемоги ми ще покажемо, і на День міста, і на День захисту дітей… Хотілося б, щоб наше керівництво трішечки інакше звернуло увагу на організаційні моменти. Хотілося б, щоб ми відходили від СССР, щоб були мікрофони, які «ловлять» звук і діти могли в них спокійно говорити. Адже в них ще зовсім мало досвіду і для них це важко.

Розповіла Наталія і про інші труднощі та неприємини перед виставою. Захворів один з акторів і мусили виходити з цієї непростої ситуації. Акторка, яка грала Жучиху, стала на заміну. За два дні вивчила всю текстовку. А останній три дні до показу вистави, артисти працювали по вісім годин на день.

Це титанічна праця, яка заслуговує на гучні овації. 

 

Читайте також:

Дідух, засніжений Мангеттен і краєвид козятинської церкви представили на виставці

Геометрична творчість: 11-класник Богдан Шевченко переміг у змаганні із розв'язування задач

Каріна Кликова перемогла у Всеукраїнському конкурсі «Українська хустка»

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up