Запрошують дітей віком 8-12 років: у Козятині почав діяти дитячий клуб «Дружболандія»

Запрошують дітей віком 8-12 років:  у Козятині почав діяти дитячий клуб «Дружболандія»
  • З січня 2023 року у місті Козятин почав діяти дитячий клуб «Дружболандія».
  • Створений він при соціальному центрі «Дім милосердя», аби показати дітям альтернативу сучасним гаджетам і віртуальному світу. Тут грають в різні ігри: настільні та рухливі, спілкуються та переконують — реальне життя набагато цікавіше, ніж віртуальне.
  • Заняття — безкоштовні
  • Розповідаємо, де знаходиться «Дружболандія» та як туди потрапити

Соціальний центр «Дім милосердя» . Козятин опублікував розгорнуту інформацію про дитячий клуб «Дружболандія». Кажуть — ідея створення подібного клубу не є особистою. Наразі по всій Україні існує багато подібних дитячих клубів з такою ж назвою. Один з найбільших подібних клубів діє у м.Тальне Черкаської області. Заняття там відвідують до 100 дітей щотижня.

— Підготовка до створення клубу у Козятині тривала майже пів року. Допомагаючи мешканцям Козятинської ТГ, спілкуючись як з місцевими, так і з вимушеними переселенцями, ми чули прохання про організацію заходів для дітей. Це надихало нас рухатися в цьому напрямку, — йдеться у повідомленні

Яка мета створення «Дружболандії»

Відео дня

По-перше, щоб діти мали можливість знайти нових друзів, справжніх друзів. Головна ціль — допомогти дітям подружитися. Тому не тільки просто організовують зустрічі, але вже почали і будуть продовжувати вчити дітей принципам, на яких базується справжня дружба: чесність, терпіння, прощення, самопожертва і т.п.

По-друге,  у клубі намагаються показати дітям альтернативу сучасним гаджетам і віртуальному світу.. Для цього грають в різні ігри: настільні та рухливі.

— Хотілося б, щоб діти переконалися, що реальне життя набагато цікавіше, ніж віртуальне. Ще одна ціль —  це вчити дітей чомусь корисному. На першому занятті ми з дітьми робили ліхтарик ( по принципу відомої багатьом «Тернопільської свічки»). Потрібно було бачити, в якому захваті від цього були діти! — йдеться у дописі

В майбутніх планах — вчити дітей основам кулінарії, знайомити з електромеханікою і, можливо, навіть основами програмування.

На даний момент заняття тривають три години: з 10:00 до 13:00. Літом планують їх  продовжити. І дати дітям можливість на протязі всього дня провести час з користю.

Хто може стати учасником клубу?

Запрошують всіх дітей віком 8-12 років.

— Заняття в клубі безкоштовні Ми не хочемо, щоб питання фінансів стало перешкодою для дітей бути учасниками клубу. Хотілося б щоб діти з малозабезпечених сімей мали можливість на рівні з іншими бути учасниками клубу «Дружболандія». Звісно, для занять нам необхідні певні ресурси. Тому ми шукаємо спонсорів і будемо вдячні за будь-яку фінансову підтримку. Але заняття залишаться безкоштовними для всіх.

В наступну неділю відбудеться нова зустріч клубу «Дружболандія» на яку запрошують дітей віком 8-12 років. Початок щонеділі о 10:00 за адресою: м.Козятин, вул. Незалежності 73.

Попередньо бажано зареєструвати дитину за посиланням:

https://forms.gle/H3dUnVUuhwmE4Tb66

Додаткову інформацію можна отримати за номером: 0688328774 (Вайбер/Телеграм)

 

Нагадаємо, ми розповідали про проекти «Дому милосердя»

Читайте також:

Двічі на тиждень: з вівторка переселенцям у Козятині видаватимуть комплексні обіди

Козятинський ліцей отримав 10 комплектів робототехніки

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up