Фонди нашого музею поповнився знаряддями праці селян, які проживали у селі Козятині

Фонди нашого музею поповнився знаряддями праці селян, які проживали у селі Козятині
  • Козятинці активно долучаються до формування державних музейних фондів України, щоб зберегти нашу українську автентичність і передати її нащадкам українського роду

Як повідомляє директор музею історії міста Козятин Лілія Макаревич, нещодавно музейників запросили до гімназії №6, що на Залізничному.

У 1980-і роки на базі закладу відкрили музейну кімнату українського побуту. Директор Микола Синюшко запропонував переглянути речі з демонтованої експозиції у зв’язку з реформуванням освітянської галузі, можливо, щось знадобиться.

 Виявили чимало речей і предметів давнини, зокрема, археологічні артефакти, реконструйовані знаряддя праці селян, предмети релігійного культу й інші речі давнини з нашої місцевості.

Відео дня

— Надзвичайно зраділи, побачивши те, про що мріяли повсякчас: реконструйовані жорна, терницю, мотовило, стілець початку 20 ст. Вирішили перевезти ще об’ємну скриню, ліжко, розкішну довгу лаву зі спинкою, лампадку, ікону з друкованими ілюстраціями образів початку 20 ст., патіфон, ціп, рублі, праски, керамічний посуд давнини. Залишилося після необхідної наукової обробки знайти місце цікавим і рідкісними об’ємним речам в діючій музейній експозиції. Над цим вже працюємо, щоб максимально продемонструвати відвідувачам побут українців та знаряддя праці селян, які проживали у селі Козятині, від якого походить назва міста залізничників, — йдеться у повідомленні

Музейники вдячні за допомогу директору гімназії №6 Миколі Синюшко, педагогу Любові Скворцовій, керівнику комунального закладу «Чисте місто» Володимиру Добржанському та головному інженеру Ярославу Войтенко за надання транспорту, начальнику відділу культури Світлані Рибінській за можливість доставити всі речі в Козятинський музей.

Довідково:

Нагадаємо, в Музеї історії міста Козятин розмістили виставку картин місцевих художників. Гроші підуть на ЗСУ

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up