Козятинці і порадували, і розчарували музикантів

Козятинці і порадували, і розчарували музикантів

У п’ятницю, 15 березня, в міському будинку культури відбувся концерт музикантів з військової частини №3008 Вінниці.

Оркестр Національної гвардії України приїхав розважити наших краян на запрошення міської ради. Кожен міг прийти, бо вхід був безкоштовним. Але наша розповідь не стільки про музикантів та про музику, як про байдужість одних і гостинність інших наших мешканців.

Скільки було в заповненому глядацькому залі прихильників духової музики, сказати важко. Адже не секрет, що жителі міста не дуже активні в подібних розважальних заходах. Повний зал заповнюється тільки тоді, коли виступають козятинськ діти. Щоб запрошені гості — професійні артисти «великої сцени» — відчували себе комфортно, в залі збирають масовку. Як правило, це учні ближніх шкіл. Так було і цього разу.

У репертуарі музикантів були сучасні твори, зарубіжна класика, твори минулих років, в тому числі початку 70-их. Музиканти виконували мелодії на духових інструментах і були акомпаниментом оркестру для солістів. Таких було четверо — Віктор Супрун, Руслана Корчак, Олег Юрчишин та Ольга Безпалько.

Відео дня

Після того, як прозвучало декілька музичних творів, нетерплячі школярі стали покидати глядацький зал. Спочатку такі вчинки старшокласників ніким не контролювалися. А коли відтік учнів з залу набув більш масового характеру, біля дверей виходу став черговий від педагогічного колективу. Тож іноді масовка може дати зворотній ефект. Усе це бачили музиканти і мабуть пережили не радісні моменти свого виступу.

Тільки військові музиканти покинули Козятин у хорошому настрої. Тому що серед мешканців нашого міста знайшлися люди, які своєю добротою і щирістю зуміли виправити ситуацію. Майже третина глядачів залу завершальний акорд музикантів слухали стоячи. Такий розвиток подій сподобався як музикантам, так і любителям оркестрової музики. Музиканти були задоволені, що в нашому місті є люди, які розбираються в мистецтві. Глядачі ж були задоволені, що почули ту музику, яку хотіли почути.

Музиканти зібрали свої валізи. А учні 11-А класу школи № 2 запропонували недавній випускниці їхньої школи та ведучій концертної програми Ользі Безпалько зробити фото на память. Після фото вони побажали одне одному «до зустрічі».

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:34 Загинув при виконанні бойового завдання. Минає річниця, як ми втратили Героя Богдана Жмуцького 18:05 У Залізничному біля трансформатора знайшли гранату. Вона виявилася іграшковою 16:00 «За що сваритися, що селянина нагнули?» 15:40 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 15:16 Сорок хвилин розглядали одне питання, а тоді зі скандалом розійшлися 14:53 «Поки у дітей весняні канікули і вони кайфують, вчителі дружно працюють по благоустрою селища» play_circle_filled 14:00 Як сортувати пластик правильно — розповідає експертка 13:08 З Меморіального комплексу у Козятині викрали поминальну лампадку. Злодія впіймали 12:00 Постраждали всі блоки на Ладижинській ТЕС: повідомили наслідки ракетної атаки 22 березня 11:10 Сьогодні в області через сильний вітер підвищений рівень небезпеки. Буде сухо та сонячно 10:15 Не вистачає кілька тисяч гривень на комплекти одягу-трансформера для поранених photo_camera 09:08 Глуховецький ліс повертають у власність Вінницької обласної Ради 08:37 «Тарифи в дію ще не ввели. Та розрахунок поданий на затвердження в ЖКГ»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up