На березі озера Цукерня горів «Живий вогонь». «Запалювали» там і наші землячки

На березі озера Цукерня горів «Живий вогонь».  «Запалювали» там і наші землячки

В суботу, 24 липня, на місцевому стадіоні між озерами в селі Якушинці відбулося відкриття ХІІ Міжнародного фестивалю «Живий вогонь». Відкрили його о 12 годині флешмобом, в якому взяли участь 40 колективів. Серед артистів, які брали участь у концертній програмі, були наші землячки – вокальний гурт «Калина»

Коли в Якушинці тільки з’їжджалися гості фестивалю, організатори свята проводили репетицію флешмобу під назвою «Живий вогонь єднає Україну, Живий вогонь єднає світ».

Після спільного виконання флешмобу в якому взяли участь більш як тисяча учасників, продовжили святкове дійство танцювальні та вокальні колективи, які представляли культуру свого краю. 

Відео дня

Гурт «Калина» Махнівської громади на фестивалі були і виконавицями власних пісень, і ставали танцювальним ансамблем під час виступу інших співочих колективів, коли ті були солістами.

Встигали наші дівчата пройтися ярмарком сувенірів, заглянути на ігрові майданчики та фотозони. Якщо багатьом хотілося знайти кермо у баби Яги, то нашим дівчатам сподобалась фотозона «Крила янгола». Спробували себе наші землячки і в народних ремеслах. А відпочивши знов поверталися до сцени для виступу.

Ближче до вечора глядачів вражали зони харчування, зокрема грузинська кухня. Кухарі ресторану Дебі спеціально приїхали у Якушинці, щоб працювати з фестивальною публікою. 

Ще мали місце показові виступи козацьких бойових мистецтв та запалення «живого вогню». На цьому фестивалі демонстрували збережені  українські звичаї, які останнім часом трохи забулись. Тож обжинки, обрядові купальські дійства та ходінням по «вогняній» дорозі були в центрі уваги вечірньої програми. Завершився фестиваль на березі озера Цукерня драйвовим рок-концертом та вогняним фаєр-шоу.

Читайте також:
У Дубових Махаринцях розіграли в лотерею бичка, крикливих свинок та зерно
“Трофей” “Джерело” і “Клуб козятинських рибалок”: про день рибалки у Козятині
Головний приз - живе порося: як Пляхова відзначила своє 358 річчя
 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Альоша Капніст

    Оборотни! То на проросийському 112 Канали то в козацтви люблять славу просто блюдолизы

keyboard_arrow_up