Козятинчанин прославив наш край на “Х-факторі”

Козятинчанин прославив наш край на “Х-факторі”

Роман Лавренюк з Вівсяників представив на “головному шоу країни” авторську пісню

 

Нещодавно грандіозно виступив наш земляк на одному із співочих конкурсів країни — “Х-факторі”. Роман Лавренюк з села Вівсяники вразив журі своєю авторською піснею “Поле чудес”. Троє з журі сказали хлопцеві своє “так”, що дало йому можливість пройти у наступний етап змагань. Відомий продюсер Костянтин Меладзе назвав Романа “самородком”.

 

Відео дня

Вчитель фізкультури

Газеті “RIA-Козятин” Роман розповів, що народився в селі Вівсяники в 1990 році в звичайній сільській родині. Мама — Марія Станіславівна працювала у школі вчителем української мови та літератури, а тато — Ігор Петрович, займався сільським господарством. Зараз вони пенсіонери.

З дитинства у хлопця розвинулася любов до музики. Він закінчив екстерном Самгородоцьку дитячу музичну школу по класу баян. І з 10 класу почав співати. Після закінчення школи були роки навчання в Вінницькому педагогічному універститеті на вчителя фізичної культури.

— В мене було дві “пристрасті” — музика і спорт, — каже Роман. — Коли прийшов час обирати спеціальність, то я подавав документи в Вінницький педуніверситет і у педучилище на музичне відділення. Але тоді спорт переміг.

 

Робота у гурті “Патіфон”

Вже на третьому курсі хлопець усвідомив, що музика для нього важливіща. А з 4 курсу почав писати власні пісні. З першою авторською піснею “Ти моя”, хлопець виступав на студентських концертах. В той час з’явився перший музичний гурт “Патіфон”. Роман був там вокалістом. Хлопці грали в стилі поп-рок. Вони виступали на фестивалях та коцертах у Вінниці.

— Тоді, ще наша пісня “Леня”, потрапила на радіо “Такт” в рубрику “Година Вінницького року”, — пригадує Роман.

Після закінчення “вишу” в 2013 році, хлопець повернувся в рідну школу. Спочатку рік працював педагогом-організатором. Згодом звільнилося місце і Роман став викладати дітям фізичну культуру. Але і тоді він не покинув улюблену справу. На кожні вихідні їздив у Вінницю продовжувати репетиції.

За словами нашого земляка, на його музичні уподобання і стиль виконання вплинули гурти “Океан Ельзи”, “Воплі Відоплясова”, “5’nizza” та співак Сергій Міхалок .

 

Робота у Києві

Пропрацювавши в школі вчителем фізкультури майже 2,5 роки, хлопець переїхав у Київ. Працював різноробочим на іграшковій фабриці.

Одного разу після роботи наш земляк через інтернет знайшов студію, куди приходив і грав на гітарі. Саме тут він познайомився зі своїм теперішнім гуртом “100Ампер”.

— Я викинув оголошення в  інтернет, — каже Роман. — Група музикантів, яка на той час шукала вокаліста, запропонувала співпрацю.

 

Участь в головному шоу країни

Думки про “Х-фактор” відвідували хлопця давно. Одного разу він наважився і відправив анкету. Через деякий час молодого виконавця запросили прийти на предкастинг. Перший етап був під відкритим небом. Роман виконав під гітару свою пісню “Поле чудес”. Його запросили прийти наступного дня. Тоді прослуховування проходили в приміщенні.

— Мене послухали, — розповідає співак. — Дуже довго спілкувалися. Розпитували про все. Записали інтерв’ю та мій виступ на відео і сказали чекати результат. Через місяць подзвонили та запросили на кастинг з піснею “Поле чудес”.

Самим головним для хлопця було рішення Костянтина Меладзе.

— Він метр, — ділиться Роман. — Це реально величина. Він Майстер своєї справи з великої літери. І його оцінка для мене грає велику роль.

Після хорошого виступу на головному шоу країни, життя хлопця змінилося. Його гурт “100Ампер” дав перший концерт в столиці на Хрещатику в ресторані “Бочка пивна”. Справжні меломани мали можливість насолодитися гарною музикою.

За словами хлопця, якщо він виграє головний приз, то всі кошти вкладе в розвиток музики.

Всім землякам Рома побажав оптимізму, більше щирості та людяності. І найголовніше — миру у всій країні.

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
15:35 «Нехай наші «пташки» допоможуть ефективніше нищити ворога на Донецькому напрямку» 14:13 Дощі та сильний вітер: завтра Україну накриє активний циклон із півдня play_circle_filled 12:55 Козятинчанам безкоштовно обмінювали поліетиленові пакети на модні «екоторбинки» play_circle_filled 11:19 Дошку пам’яті загиблих Героїв будуть добудовувати Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 10:14 На Козятинщині зростає захворюваність на кашлюк. Вже захворіло сім дітей 10:05 Робота у Козятині: свіжі вакансії від козятинських компаній 09:44 Створили цех запаювання продуктових пакетів, копіюючи технології з інтернету 09:20 Козятинська ЦРЛ отримала дві тонни допомоги. Це крупи, борошно, олія для харчоблоку 07:56 Вітер повалив дерева. В Козятинській громаді теж photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up