Печемо паску та слідкуємо за часом її освячення у храмі. Огляд цін та рецепт для здоби

Печемо паску та слідкуємо за часом її освячення у храмі. Огляд цін та рецепт для здоби

Для того, щоб ваша родина поласувала Великодною здобою є три шляхи

Самий простий і самий дешевий шлях, це коли ваші рідні, родичі чи гості принесуть вам паску додому. Другий варіант— це коли паску купити в магазині. Орієнтовно паска вагою 400 грам має коштувати близько 50 гривень. Якщо вже бути зовсім точним, то ми бачили паску такої ж ваги в одній з торговельних точок за ціною 48.50. В понеділок 18 квітня в центрі міста у фірмовому магазині були паски вагою 300 грам по ціні — 27.50. І третій варіант— це коли паску спекти самому. Тут вже варіантів безліч. Що кому підходить і хто на що розраховує

Перше, що для паски потрібно — це борошно і чим вищий сорт тим краще. Нам сподобалось борошно по 19 гривень за кілограм. Ми паску любимо, то беремо для замісу 2 кілограми муки. Для паски потрібні курячі яйця. Щоб паска була смачною бажано їх купити від домашньої курки. Ціна на них впала і можна знайти від 25 до 35 гривень за десяток. Фермерські минулого тижня можна було купити по 14 гривень за десяток. Одна деталь, якщо ви печете паску з заварного тіста, так вам на заміс потрібно буде 20 яєчних жовтків, тож і яєць в такому разі потрібно мати 2 десятки. Білки не пропадуть з них можна зробити і глазур і яєчню.

 До борошна треба 200 грам масла — 54-60 гривень, можна взяти маргарин він значно дешевший. Щоб замісити тісто потрібно молоко. Це 20 гривень якщо літр молока купити на ринку і 36 гривень, якщо молоко купити в магазині. Для паски беремо молоко 3.2 жирності

Відео дня

Далі — 15 гривень за 100 грам дріжджів. Зараз дріжджі є і вони перестали бути дефіцитом. Правда через сухий закон під час військового стану вони подорожчали у 5 разів. На 2 кілограми борошна беремо цукор за смаком. В середньому треба 300 грам це ще 8 гривень з хвостиком. Господині знають, що вже третій рік цукор не тої солодості, що був пару років тому. Хто любить солодку паску може сміло добавити півтора склянки цукру. Родзинки 100 грам, а це плюс 12 гривень,  цукати 50 грам — 9 гривень. Цукати це смак і краса у Великодній здобі, тільки треба пам’ятати, що вони важкі самі собою і коли цукати у великій кількості, то вони можуть посадити тісто. Щоб цього не сталося наші мудрі жінки цукати перерізають на дрібніші частинки.

Додаткові  інгредієнти — 4 столові ложки коньяку. Це за умови, якщо він є у вас під руками. Якщо немає обійдеться без нього. Цедра лимона чайна ложка, ванільний цукор 6 пакетів, кардамон пів чайної ложки чи мускатного горіха. Стільки ж солі.   

Разом з формами, які ми знайшли по 4 гривні за кожну закупи на нашу паску обійшлися у 250 гривень. Паску звичайно ми ще не пекли, але настроєні, що з 2 кілограмів муки будемо мати 7- 8 пасок. Виходить, якщо ви паску спечете самі ви виграєте у грошах у якості і смаку, а втратите тільки у часі.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up