Пишуть музику і допомагають армії

Пишуть музику і допомагають армії
  • Козятинський гурт «Formless reflection» нещодавно випустив альбом.
  • Кошти з його реалізації спрямують на допомогу ЗСУ.
  • «Consequence» — така назва EP хлопців, що у перекладі з англійської означає «наслідки».
  • Про творчий процес і пісні з нового альбому ми поговорили з вокалістом Русланом Ніколюком

Рок-простір Козятина надзвичайно багатогранний, тому кожен колектив помітно вирізняється серед інших і має свої фішки. Винятково англомовні пісні — одна з особливостей гурту «Formless reflection». Втім це не єдина їх фішка, але про це трохи згодом.

«Відображення, що не має форми» — ось як перекладається назва групи. Музичний стиль, у якому працюють хлопці, важко вписати в чіткі рамки. Саме тому й обрали таку назву для свого колективу, який існує з 2015 року. До його складу входить п’ятеро учасників: гітаристи Кирило Щєпкін і Макс Карась, басист Богдан Киришун, барабанщик Ігор Крижанівський і вокаліст Руслан Ніколюк. Хлопці грають музику у жанрі progressive deathcore і це їх фішка під номером два, тому що вони єдині серед козятинських гуртів, хто працює в цьому напрямку.

Нещодавно «Formless reflection» випустили EP «Consequence». Над його створенням працювали впродовж двох років.

Відео дня

— Через усе, що відбувається, складно щось робити, — каже Руслан Ніколюк, фронтмен гурту. — Спочатку пандемія коронавірусу, потім війна. Потроху працюємо, але важкувато йде.

Із англійської слово «consequence» перекладається як наслідки. Як пояснює Руслан, кожен трек з нового альбому розказує про якісь наслідки. Всього пісень чотири. Першою хлопці написали «Omnia mors aequat». Латинською ця фраза означає «перед смертю всі рівні».

— У цій пісні історії чотирьох різних постатей: багатий, розумний, бідний і людина, яка має владу, — пояснює вокаліст гурту. — Суть у тому, що не залежно від того, хто як живе, факт один — у кінці свого шляху перед смертю всі рівні, багатий ти, чи бідний, маєш владу, чи ні. Такий глибокий сенс.

Друга композиція має назву «Insurgent terra» — земля, що повстала. На цю пісню є кліп. Подивіться відеороботу, ви нізащо не здогадаєтеся, що її знімали у нашому будинку культури. Сцена колишнього кінотеатру виглядає дуже ефектно. Образ владного чоловіка, який має багато грошей, партія гри в шахи, де у якості дошки карта світу, а гравці вирішують долю країн — ось декілька деталей з кліпу.

— Ця пісня про те, як люди самі себе травлять, вбивають війнами, хворобами, доводять планету і себе до смерті тим, що вони роблять, — каже Руслан. — Це як заклик до людей, що потрібно зупинитися і не пиляти під собою гілку, на якій сидиш.

Третя пісня — «Cerberus effect» (ефект Цербера). Вона відображає людину, яка забилася в глухий кут.

— Наша психіка і мозок можуть виробляти з нами жахливі речі, — каже Ніколюк. — Здається, що це вже кінець. Темрява в кінці тунелю. Але це може стати тільки початком шляху. Так і в пісні. Людина тікала від власних уявних проблем «церберів» і в результаті сама від них і загинула.

На цей трек теж є кліп. У ньому показано два всесвіти з різних боків. Суть у тому, що всі проблеми у нас в голові — людина сама створює для себе межі, надумує страхи і від цього потерпає.

— Кожен кліп і текст з піснею відкривають інші рамки сприйняття і самого тексту й відеоряду, — пояснює фронтмен гурту. — Фактично вони однакові, але самі історії показані різні. Скажімо так, це такий наш прикольчик, з яким ми дуже заморочуємося, бо хочеться зробити щось особливе.

Четвертий трек з альбому називається «Purification of essence». Це значить очищення сутності. Кожен може віднайти у ній власний сенс. Втім загальним мотив — це те, що від народження до смерті ми проходимо важкий шлях, в кінці якого перед нами постає можливість чистого переродження. Це заключна пісня, на яку теж є кліп. Відеороботу випустили наприкінці грудня минулого року.

А з початком повномасштабної війни хлопці поєднують творчість із волонтерською діяльністю — вони підтримують переселенців, фінансово допомагають різним фондам та Збройним силам України. Кошти з реалізації свого нового EP гурт також вирішив пожертвувати на армію. Альбом «Consequence» доступний на платформах YouTube, YouTube Music, Deezer, Spotify та Apple Music. Кожна гривня за прослуховування пісень піде на допомогу нашим воїнам.

 

Читайте також:

У Козятині з’явився перший дівочий рок-гурт

Козятинський рок-гурт, учасник якого став священиком — «Шмідта 26» («Shmidta 26»)

Їхні хіти підспівували хором на концертах — про козятинський гурт «Горизонт»

Відомі козятинські гурти: від «Контрасту» до «Порцеляни» один крок

Легендарному «Оріону» 16 років

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up