П’ять найгучніших святкових заходів цього року

П’ять найгучніших святкових заходів цього року
  • У 2020-му через пандемію коронавірусу не було навіть Дня міста.

  • Цьогоріч ми призвичаїлися до життя в нових умовах, і концерти зі святами повернулися.

  • Чим запам’яталися найголовніші культурні події Козятина?

Одна з головних відмінностей цього року від попереднього — повернення концертів і свят. У 2020-му через карантин культурні заходи або взагалі не проводилися, або перейшли в режим онлайн. У 2021-му ситуація докорінно змінилася. Цьогоріч у звичному для нас форматі провели цілу низку концертів і свят.

Форс-мажор

Почнемо із Дня молоді. Цьогоріч він припав на неділю, 27 червня, проте святкування перенесли на п’ятницю, 25-го. На центральній площі міста зібралися учасники концерту та гості заходу. Попри те, що була вже шоста година вечора, на вулиці стояла шалена спека.

Як це часто трапляється з концертами, стартував він на півгодини пізніше. І щойно ведуча підійшла до мікрофона, як на зло, вимкнулося світло. Запустили генератор, техніка запрацювала і ведуча знову вийшла до мікрофона, але генератор не витримав лихої долі і вийшов з ладу.

Відео дня

Добре, що окрім концерту для гостей свята підготували також цікаві локації — фотовиставка і виставка ретро-одягу, аквагрим, смаколики тощо. Так хоч в режимі очікування не доводилося нудьгувати.

Пізніше генератор запустили повторно і концерт нарешті розпочався. Виступали місцеві колективи, черлідери, нагородили найкращих волонтерів, провели танцювальний флешмоб, а наостанок потанцювали на дискотеці.

Рік тому жодного, цьогоріч зразу два

Цього року Козятину виповнилося 147. Традиційно на День міста влаштовують гучні святкування, які тривають протягом кількох днів. До цього ми вже звикли. Але фішкою Дня міста-2021 стало те, що його святкували двічі.

Перший концерт відбувся 4 липня. Його організувала депутат обласної ради. Захід приурочили одразу до двох свят — Івана Купала і Дня міста. Концерт відбувся на стадіоні училища. На сцені виступали місцеві виконавці, а також Калинівський рок-гурт «Материк» і кавер-гурт «Grange». А ще на гостей свята чекали фаєр-шоу, виїзна кухня та дитячі атракціони.

Заходи До дня міста, які влаштувала міська рада, стартували 7 липня. Цьогорічна концепція свята відрізнялася від попередніх. Раніше дитячу програму проводили на площі у переддень головного концерту, цього разу свято для наймолодших козятинчан влаштовували у різних мікрорайонах міста, а також у Залізничному.

У четвер, 8 липня, в парку відбувся концерт хору ветеранів праці «Прометей» і гостей з Бердичева — естрадно-духового оркестру. Увечері наступного дня козятинчани запалювали під хіти 80-их у клітці.

Основні святкування відбулися у суботу, 10 липня.

Концерт, як завше, пройшов на площі. Виступали місцеві таланти, Роман Рудий, Анастасія Нечаєва, гурти «Червоні маки» та «Гетьман» Академічного ансамблю пісні й танцю Національної гвардії. Закінчилося все дискотекою.

Це було вперше

Цьогорічний День Незалежності ми відсвяткували з таким розмахом, якого не було за всі ці 30 років. Заходи відбулися напередодні, 23 серпня, у День державного прапора і складалися з двох частин — ранкової і вечірньої.

Уранці провели патріотичний забіг «Шаную воїнів. Біжу за героїв України». Такий захід відбувся у нашому місті вперше. Козятинчани, а також гості міста пробігли відрізок у понад два кілометри. У кожного на грудях — табличка з іменем воїна, за якого він чи вона бігли. Більше сотні учасників стартували від центральної площі міста, зробили коло до вулиці Незалежності і через танк повернулися назад на площу.

Увечері на козятинчан чекав фестиваль «Рок-Козятин», який влаштовують у місті з 2005 року. Торік через карантинні обмеження рок-фестиваль не проводили. Натомість цьогорічний відбувся у більших масштабах і на новій локації — стадіоні біля училища. Територію перетворили на справжнє фестивальне містечко — були і дитячі атракціони, і виїзні кафе. На сцені виступали як козятинські гурти та виконавці, так і гості з інших міст, а хед-лайнером рок-фестивалю став відомий український гурт «Mad heads».

Вальс із захисниками

День захисників і захисниць України, який ми святкували 14 жовтня, провели на центральній площі міста. Тут організували виставку військової техніки, на яку можна було не лише подивитися, а й посидіти всередині. Усіх охочих пригощали солдатською кашею.

Однією з родзинок свята став малюнок вихованців художнього гуртка Міського будинку культури і Наталії Салинко. Вони прямо на сцені перед глядачами зобразили на полотні образ сучасного захисника України.

А танцювальний колектив «Зорянка-Арт» спільно з чотирма воїнами запасу танцювали вальс.

Краще пізно, ніж ніколи

Остання культурна подія нашого огляду  — відкриття ялинки. Прикрасили її ще 15 грудня, тож чимало козятинчан чекали, що відкриття відбудеться на День святого Миколая, втім, коли виявилося, що 19 грудня головна ялинка міста так і не засяє, багатьох людей це обурило. Все ж таки свято провели, але на кілька днів пізніше — 22 грудня.

Біля ялинки оформили фотозони із новорічними фігурами. А ще на центральній площі міста встановили будиночок із вертепом. До слова, таке у нашому місті було вперше.

Попри добрячий мороз, на відкриття ялинки зібралося багато людей. Аби хоч трохи зігріти гостей свята, роздавали безкоштовний чай. Піснями і танцями глядачів розважали вихованці Центру дитячої та юнацької творчості і місцеві виконавці. А коли стемніло, влаштували фаєр-шоу. На завершення провели танцювальний флешмоб.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

keyboard_arrow_up