В Козятинській центральній районній бібліотеці відзначили 110-ту річницю від дня народження Івана Багряного

В Козятинській центральній районній бібліотеці відзначили 110-ту річницю від дня народження Івана Багряного

 Літературно-музичною годиною Козятинська центральна районна бібліотека вшанувала 110-ту річницю від дня народження одного із найяскравіших письменників української діаспори Івана Багряного.

Бібліотекар юнацького залу Світлана Науменко організувала зустріч  учнів міських шкіл (№1 та №2) зі своїми ровесниками з Непедівки та їх вчителькою української мови та літератури  Галиною Білокур.

    За допомогою слайд-розповіді, переконливої та впевненої інтонації в голосі Галині Іванівні вдалося надовго прикувати увагу слухачів до цієї вкрай цікавої та важкої для сприйняття теми заходу. Вчителька всебічно, відверто, проникливо прагнула донести весь трагізм життєвого шляху письменника, його ролі в українській літературі, познайомила зі складною тематикою творчості, зупинившись детально на відомому романі “Тигролови”. Її вихованці  (Кривенька К., Нечипорук І., Рожик О., Панасюк В., Коновалюк С., Шморгун В., Дахов М., Жарський А., Дацюк А., Мазур Ю., Тарасенко Д., Шевчук В.) почергово насичували розповідь цікавими спогадами з життя, розповідали про дитинство у 92-річного дідуся на пасіці, представили живий портрет Івана Багряного зі спогадів його товариша- літературознавця Григорія Костюка. Розповідаючи від першої особи героїв роману, костюмовані учасники заходу інсценували прикінцевий уривок даного твору. Майстерне виконання гімну емігрантів Галиною Білокур, дало змогу глибше відчути весь біль, приреченість людини, що пройшла всі етапи «фабрики кухні», концтабір, камеру смертників, потрапила на чужину. Любов та сум за Батьківщиною письменника -  співзвучні струнам бандури, передала за допомогою музичної композиції «Козачка» вихованка музичної школи Єва Вардаян (с. Дубові Махаринці).        

       Весь захід пронизаний любов’ю до України, до рідної мови,  літератури, виховання патріотизму на прикладі пристрасного патріота, борця за національну державність та самобутнього майстра художнього слова Івана Багряного.

Відео дня

     Бажаючим познайомитись з творчістю письменника була представлена книжкова виставка “Незборимий дух Івана Багряного”.


 

Бібліограф-краєзнавець Козятинської ЦБС

Соляр Н.П.


 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік 17:15 Козятинчан запрошують на турнір дружин юних рятувальників-пожежних 15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського Від читача 16:59 Проект з кібербезпеки BRAMA запустили в Україні 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори 14:28 У Козятині визначили переможців І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» photo_camera 13:09 Минає два роки, як ворожа ракета вбила козятинського залізничника В'ячеслава Франчука 10:28 Синоптики попереджають про грозу 09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр 06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up