Стартує арт-проект «Я люблю Козятин»

Стартує арт-проект «Я люблю Козятин»
Таким був пленер «ART-Водокачка» минулого року. Фото з архівів газети
  • «ART-Водокачка», започаткована минулого року міською радою, цього літа знайшла своє продовження.
  • У рамках пленеру відбудеться мистецький проект, результатом якого стануть роботи восьми місцевих художників.
  • Деталі у нашій публікації

Торік у Козятині вперше відбувся пленер «ART-Водокачка», до якого долучилося 16 художників з різних куточків України. У рамках проекту створили полотна, на яких зображені краєвиди наймальовничішого куточка нашого міста — зони відпочинку на Водокачці. Свої роботи митці подарували Козятинській територіальній громаді. У майбутньому ці картини стануть частиною мистецької галереї, яку планують відкрити у місті.

Цього літа «ART-Водокачка-2022», започаткована міською радою, знайшла своє продовження. У рамках пленеру відбудеться мистецький проект «Я люблю Козятин». Його ідея — створити картини-пазли, у яких художники покажуть свою любов до мальовничих куточків нашого міста, його природи, історії та сьогодення. Проект об’єднав вісьмох талановитих козятинських художників.

— Через повномасштабну війну зібрати митців з різних міст на пленер, як ми це робили минулого року, проблематично, — каже Тетяна Куліш, координатор. — Тому ми вирішили запустити такий проект і залучити до нього місцевих художників. Наша мета — об’єднати творчих людей в одну спільноту і створити в Козятині нове бачення арт-простору для спілкування, організації цікавих мистецьких ідей і реалізації в культурному житті міста.

Відео дня

Гасло проекту — Я, художник, громадянин України люблю своє місто, бо Козятин — наша Батьківщина, бо Козятин як і багато інших великих і маленьких міст, сіл — це Україна. Я люблю Козятин! Все буде Україна!

Художники створять дев’ять полотен, які будуть самостійними роботами і водночас органічно поєднуватимуться, утворюючи єдину цілісну картину. Митці вже взялися до роботи. Що саме буде на картинах — побачимо згодом.

— Будемо чекати від наших учасників плідної праці, — додає Тетяна Куліш. — Бажаємо нашим митцям творчих здобутків. Час творити добро!

 

Читайте також:

Діти намалюють Україну, про яку мріють. У Пляховій оголосили конкурс малюнків

Оголосили аукціон з продажу екоторбинок, щоб допомогти нашим військовим

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up