Створили живий герб України: в Козятинській громаді відсвяткували перший День Державності

Створили живий герб України: в Козятинській громаді відсвяткували перший День Державності

В четвер, 28 липня Україна вперше відзначала День Української державності. Указ про запровадження свята Президент Володимир Зеленський підписав під час параду на День Незалежності у 2021 році, а 31 травня свято затвердив український парламент. В Козятинській громаді 28 липня був Днем жалоби. Ми відзначали державне свято на день пізніше. Як то було — у нашій розповіді

Почався святковий захід трохи з запізненням. Справа у тому, що винуватці нашого свята, ординці, ніяк не можуть заспокоїтись, що Україна була, є і буде та знов кудись пальнули ракетами. Саме сиреною повітряної тревоги була викликана затримка святкового заходу. Коли повітряній тривозі дали відбій всі жінки і частина чоловіків у вишиванках вишикувалися біля імпровізованої сцени.

Відкрила святковий захід заступник директора міського будинку культури Лариса Ромасько підняттям державного прапора. Довірили підійти до прапорної щогли бійця ЗСУ Ігоря та молодшого брата Героя України Богдана Іщука Захара.

Відео дня

Міський голова Тетяна Єрмолаєва нагородила відзнаками військовослужбовців, які проявили себе з агресором на полі бою. Керівник Хмільницького району Юрій Слапчук виразив подяку представникам Козятинської громади. Ними стали директор залізничного училища Андрій Стецюк та керуюча справами виконкому Аліна Тимощук. Не обійшлося без пісні. Музичне вітання прозвучало від Тетяни Фабіцької. Після основної частини святкового заходу всі пішли на середину площі, де люди у вишиванках створили живий герб України.

Завершився святковий захід покладанням квітів біля пам’ятника Грушевському та біля пам’ятного знаку воїнів АТО/ООС

Читайте також:

Лялькова вистава та майстер-класи: як у Самгородку відзначили День Української державності

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up