Козятинчанин Кирил Сабадаш cтворив справжню фотоісторію

Козятинчанин Кирил Сабадаш cтворив справжню фотоісторію
  • Триває підготовка до благодійного вернісажу «Лаванда надихає — ЗСУ перемагає».
  • Нещодавно зі своїми фотороботами завітав до Музею історії міста Кирил Сабадаш, учень ліцею № 2 (колишня школа № 2).
  • Його світлини — розповідь, наповнена глибоким змістом

На початку липня ми розповідали про пленер, який відбувся у рамках проєкту «АРТ-Водокачка—2022». Козятинські митці зібралися на лавандовому полі не лише для того, аби створити картини, а й долучитися до доброї справи. Роботи, виконані в рамках пленеру, виставлять на продаж, а виручені кошти спрямують на допомогу нашим захисникам.

Один із учасників пленеру — Кирил Сабадаш. Замість полотна і мольберта хлопець прихопив із собою професійну камеру. Анастасія Поліщук, PR-менеджерка молодіжної ради, студентка Університету імені Тараса Шевченка виступила в ролі моделі. Фотосесія тривала більше години. Зробили чимало кадрів, обіграли навіть дзеркало, яке стояло обабіч лавандового поля.

Відео дня

Свої фотороботи Кирил надрукував на полотні і передав для благодійного вернісажу «Лаванда надихає — ЗСУ перемагає». Це три світлини, які створюють розповідь.

Перше фото у доволі похмурих тонах. Тут зображення лавандового поля, посеред нього стоїть дзеркало. Поруч — фото обличчя дівчини. На її щоці — гілочка лаванди, приклеєна лейкопластирем, на якому напис «healing». У перекладі з англійської це — зцілення. І дві бджоли. Вони немов рухаються до кущів лаванди. Усе, окрім фону і лаванди, і бджіл, чорно-біле.

— Перша картина — це перший розділ історії, — каже про свою роботу Кирил Сабадаш. — Чорно-білі світлини показують буденне життя кожного українця на початку війни. Кольори лаванди і бджілок згасаючі, та все-таки яскраві. Це — символ віри в світле майбуття. Бачити пару бджіл уві сні — хороший знак, що щастя буде не за горами. Пластир із квітами лаванди означає, що природа лікує.

Центральне полотно — найяскравіше. Воно створює контраст до сусідніх світлин. На фото багряне небо, оповите вогнем, і поле. У центрі композиції дівчина. Вона тримає дзеркало, яке на першій світлині одиноко стояло посеред лаванди. У дзеркалі ми бачимо відображення природи довкола, втім небо не помаранчевого, а ніжно-блакитного кольору.

— Друга картина більш забарвлена та контрастна, проте це контраст, що несе сум та біль, — продовжує Кирил. — На тлі можна побачити військові дії та полум’я. Дівчина попереду сидить у ще не спалених війною квітах. Вона мріє бачити у дзеркалі і навкруги літо та природу.

На третій світлині ми знову бачимо обличчя дівчини, цього разу повністю, а не частину. Вона лежить в лаванді. До її щік досі приклеєний пластир, але жодних написів на ньому вже немає.

— Третя картина є спокійною й світлою, — каже Сабадаш. — Дівчина лежить у рясних кущах лаванди й споглядає на мирне рідне небо, яке можна побачити на тлі.

Про автора світлин

Кирил Сабадаш — учень і президент ліцею № 2 (колишня школа № 2), голова молодіжної ради Козятинської територіальної громади. Брав участь у різних конкурсах та олімпіадах, неодноразово перемагав на обласних та всеукраїнських конкурсах художнього читання. Цьогоріч став бронзовим призером Олімпіади Геніїв України у номінації «Короткометражний сюжетний фільм». Коспікер розмовного клубу англійської мови онлайн «єCONVERSATION». Займається створенням фото та відеоконтенту.

 

Читайте також:

5300 гривень зібрали для наших воїнів на ярмарку

Благодійний вернісаж «Лаванда надихає, ЗСУ перемагає!» поповнився роботами нових учасників

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Читач73

    Молодчина!!! Подяка батькам за такого талановитого сина і успіхів Кирилу !

keyboard_arrow_up