У Флоріанівці відсвяткували 395 річницю села

У Флоріанівці відсвяткували 395 річницю села

Святкове дійство проходило в будинку культури села, а розважали іменинників місцеві знаменитості співочі колективи, Сигналу, Йосипівки, Куманівки, Медведівки і міста Козятина. Вітали найстарших і наймолодших, школярів і АТО/ООСівців, смакували безкоштовною юшкою та розігрували безпрограшну лотерею.

Перше, що кинулось в очі, що у Флоріанівці виховані діти. Чи батьки так навчили, чи це заслуга школи дітки шкільного віку—  вітаються навіть з незнайомими для них людьми.

Та й дорослі флорінчани звикли покладатися тільки на себе. З власних джерел нам стало відомо, що 395 іменини села вони планували по старій звичці провести своїми силами і друзів артистів сусідніх сіл. В центрі сказали — ми тепер одна громада допоможемо подарунками і артистами. Хто ж від спонсорської допомоги відмовиться. Не змінивши сценарій свято тривало б до глибокої ночі. Стали сценарій переписувати. Як його не урізали, на виході була яскрава концертна програма.. Ніби у організаторів все вже добре є чудова програма і немає ображених, все розписано і з часом стикується. Тільки ФГ Куманівське виходить з ініціативою включити до свята безпрограшну лотерею. Як друзям села відмовити та ще й тим, які є спонсором на святі. Довелось знов з сценарієм робити корекцію З усіма змінами організатори впорались і нікого не образили. Головне, що ніхто на святі не відчув тих змін.

Відео дня

Відкрили святкову програму колектив студії «Зорянка Арт» танком гопак. По завершенні танцю  за традицією добрих господарів гостей пригостили українським хлібом-короваєм. Ще гості смакували здобою, а до вітального слова запросили  міського голову Тетяну Єрмолаєву, депутата обласної ради Юлію Радогощину та міської ради Ірину Репало. Компанію їм склала староста села Наталія Ковальчук. Всі виступаючі відзначали Флоріанівку тільки прємними словами і ставили село в приклад іншим громадах.

 Після виступів можновладців настала мить привітань самих іменинників. Почали з найстарших мешканців села, тих хто став на весільний рушник недавно і хто перебуває у шлюбі більше років ніж декому з присутніх в залі. Найстаршою подружньою парою є Микола і Ніна Веклич. Вони прожили в парі вже 63 роки.Єдиною сімейною парою, що прийшли на свято обоє були подружня пара Ніна та Анатолій Джеруки. Вони недавно відсвяткували “Золоте” весілля. Пана Анатолія ми запитали, чи його і його дружини здоров’я не підводить. Каже так все нормально я побувши на святі отримав порцію позитивних емоцій. Одне погано втомився онука на війну проводжати, коли в Україні настане спокій? Запитує.

Степа Мусійчук була на святі села без свого чоловіка. Каже, що в нього підводить здоров’я.

— Що було на святі і що нам подарували — дізнається мій милий коли додому прийду, — сказала жінка

Нагороджених було дуже багато, шкода, що за всіх навіть згадати важко. Головне, що в селі пам’ятають за всіх. Останніми привітали сельчан, які святкували в цей день свій власний День народження.

Після нагороджень притупили до розіграшу лотереї. Самі цікаві виграші були живий кріль та півень елітної породи. Ми поцікавилися у володарки щасливого квитка Валентини Одинської, якою буде доля виграшу?

— Як яка, — відповідає Валентина. Ми ж люди села, за курячого господаря буде.

Роздавши призи за 47-ми квитками продовжили концертну програму, яка тривала більше двох годин.

Коли концертна програма добігла до свого завершення селяни виходили з будинку культури в піднятому настрої. Молоді дівчата дві Наталії і одна Даша казали  — менш ніж за місяць свято села у Кордишівці. Щоб слухати пісні які звучали у нас можна й до Кордишівки податися. Кого не питали, всім свято сподобалось. Люди більш солідного віку казали скільки людині не було б душа у неї залишається завжди молодою. Послухали концерт і помолоділи. І ми приєднуємось до такої думки.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up