У Козятинській громаді вшанували День Гідності та Свободи

У Козятинській громаді вшанували День Гідності та Свободи
  • В Україні 21 листопада відзначається День Гідності та Свободи. Його встановили згідно з Указом Президента від 13 листопада 2014 року на честь початку цього дня двох знаменних подій у новітній українській історії — Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013 року
  • У Козятині з нагоди Дня Гідності та Свободи, на вшанування Небесної Сотні та Героїв-захисників відбулося покладання квітів у середмісті Козятина біля пам'ятника голові Центральної Ради УНР Михайлу Грушевському та пам’ятного знаку загиблим воїнам-захисникам відбулося покладання квітів.

Віддаючи шану тим громадянам, які ціною власного життя стали на захисті державних, демократичних цінностей, прав і свобод людини, присутні схилили голови у хвилині мовчання.

— Обравши свободу, Україна платить надто високу ціну. З вини російського агресора вже втрачено тисячі синів і дочок України, які загинули, обороняючи мирне життя, незалежність і територіальну цілісність країни. У День Гідності та Свободи ми вшановуємо пам’ять загиблих та сподіваємося на щасливе європейське майбутнє нашої держави, — йдеться на сторінці Козятинська міська ТГ


Відео дня

Довідково

Саме 21 листопада 2013 року відбулися перші протестні акції української громадськості у відповідь на рішення тодішньої влади щодо припинення курсу на євроінтеграцію та скасування процесу підготовки до підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.
Однак на відміну від подій Помаранчевої революції, цього разу обстоювання гідності та свободи коштувало багатьох життів українських патріотів: 106 людей були вбиті і понад 2 тис. поранені. А навесні 2014 року розпочалася військова агресія росії, яка супроводжувалася окупацією Криму та окремих територій Донецької та Луганської областей.

 

Пропонуємо переглянути Звернення Президента України з нагоди Дня Гідності та Свободи

 

 

Читайте також:

21 листопада — День Святого Михайла: що можна, а що не можна робити, традиції та прикмети цього дня

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up