У місті організували урочистості до Дня українського добровольця Пообіцяли, що наступного року свято буде більш поважним

У місті організували урочистості до Дня українського добровольця
Пообіцяли, що наступного року свято буде більш поважним

День українського добровольця, що припадає на 14 березня, в Україні відзначали в цьому році вперше. За цей день ще не всі знають і реагують так, як пропагандистська машина держави. Можна констатувати, що до свята не всі долучились або просто замовчували.

 

У нашому місті цей день відзначили також  20 березня. Можливо і точно за сприянням  “RIA-Козятин” — публікації в газеті Тетяни Лозінської “За добровольців забули…” (№11 від 16.03.2017).

Дякуючи громаді та міському митецькому гурту відділу культури було згадано про тих, хто загинув на полі бою.

Заходи, проведені до Дня добровольця, заключалися в проведенні концертної програми. Тому вийшло, як вийшло. Головне, що ті, хто прийшов у міський будинок культури пересвідчились, що добровольцям міська влада продемонструвала свою повагу. Як важливо це відчути батькам, сини яких не повернулись в рідну домівку під мирне небо!

Відео дня

З самого початку урочистостей згадали за всіх козятинців, що не повернулися з поля бою. Потім на сцену почергово виходили виступаючі, які ділилися своїми спогадами про війну, яку бачили.

Зародилась, надіємося, гарна традиція — надання можливості ветеранам АТО передати свої почуття і трагізм війни, втрату і біль за полеглих товаришів. Це реальна пошана до молодих, ще юних ветеранів війни — багато не одружених, батьків діток ясельного віку.

Ведуча звернулась до батьків загиблих воїнів зі словами, а діти зі шкіл міста вручили їм квіти. На сцені “головував” секретар міської ради Марченко. Він подякував батькам за синів. Пообіцяв, що на наступний рік підготують краще Свято добровольця. Саме іменинником у той день був голова Асоціації ветеранів АТО Олег П’явка. Він отримав букет квітів.

Волентер-підприємець Юрій Поляков зі своїм сином Олександром розпочав концертну програму військової тематики. У залі виднілись прапори бойових підрозділів. Усе нагадувало День перемоги.

Так, перемога обов’язково прийде! Тільки краще, щоб прийшла вона без втрат українців. І все було б добре, щоб ми шанували ветеранів не тільки на сцені один день в рік. Щоб держава і комерсанти Козятина ветеранам роздавали квартири. Створювали кваліфіковані робочі місця з достойними заробітками. Щоб залучали до різних митецьких програм як ветеранів, так і їх родини. Приділяли увагу дітям, надаючи можливість їм подорожувати по Україні та в Європу.

Переконаний, що працівники будинку культури щиро переймаються морально-психологічним станом добровольців і якнайкраще втілять свій професіональний та митецький досвід у сцілення духовності добровольців, що обтяжені страхіттями війни.


Від редакції: Вітаємо ветеранів добровольців! Співчуваємо родинам полеглих.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:16 Військові, які розстріляли поліцейських на Вінниччині, перевозили 100 гранат та 25 тисяч патронів play_circle_filled 17:25 Під час бою отримав поранення несумісне з життям: минає рік, як загинув Герой Владислав Сохинчук 15:35 «Нехай наші «пташки» допоможуть ефективніше нищити ворога на Донецькому напрямку» 14:13 Знову дощі та сильний вітер: завтра Україну накриє активний циклон із півдня play_circle_filled Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 12:55 Козятинчанам безкоштовно обмінювали поліетиленові пакети на модні «екоторбинки» play_circle_filled 11:19 Дошку пам’яті загиблих Героїв будуть добудовувати 10:14 На Козятинщині зростає захворюваність на кашлюк. Вже захворіло сім дітей 10:05 Робота у Козятині: свіжі вакансії від козятинських компаній 09:44 Створили цех запаювання продуктових пакетів, копіюючи технології з інтернету 09:20 Козятинська ЦРЛ отримала дві тонни допомоги. Це крупи, борошно, олія для харчоблоку 07:56 Вітер повалив дерева. В Козятинській громаді теж photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up