У нашому районі священник оголосив про перехід у ПЦУ, а згодом повернувся до Московського патріархату

У нашому районі священник оголосив про перехід у ПЦУ, а згодом повернувся до Московського патріархату
  • У Вінницькій області відбувся подвійний перехід. 19 травня протоієрей Ярослав Микитин з Хмільницького району просив прийняти його до Православної Церкви України, а 2 червня оголосив про повернення до УПЦ Московського патріархату. 

Про це повідомляють в Вінницькій єпархії УПЦ МП. 

"19 травня до митрополита Вінницького і Барського Симеона звернувся священник УПЦ московського патріархату протоієрей Ярослав Микитин з проханням прийняти його у клір Вінницько-Барської єпархії Православної Церкви України. Разом із своїм настоятелем прохання про приєднання до Православної Церкви України подали віряни з чотирьох парафій, на яких протоієрей Ярослав служить вже понад двадцять років", - повідомляли в ПЦУ.

Відео дня

Проте 2 червня у Вінницькій єпархії УПЦ МП повідомили, що священик Ярослав Микитин приніс покаяння за ухилення в розкол (перехід до “ПЦУ”) та разом з громадами повернувся до Української Православної Церкви. 

"Зі священика знята раніше накладена заборона у служінні. Отець Ярослав відновлюється на посаді настоятеля храмів Вознесіння Господнього с. Уланів, ап. і єв. Іоанна Богослова с. Рогинці, вмч. Димитрія Солунського с. Пагурці та Свято-Дем’янівській с. Чернятинці Хмільницького благочиння", - йдеться у повідомленні. 

У пресслужбі Вінницько-Барської єпархії ПЦУ інформацію про подвійний перехід священника редакції сайту Vinbazar.com підтвердили. Зауважують, що причиною могли стати сімейні обставини протоієрея. Релігійні громади, які давали згоду на перехід до ПЦУ, також повернулися під юрисдикцію УПЦ МП, тому що перереєстрація не була проведена. За приєднання серед вірян проводили опитування та збирали підписи.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up