У Самгородок привезли пересувну виставку «Захистимо пам’ять»

У Самгородок привезли пересувну виставку «Захистимо пам’ять»
  • Локальний координатор Мережі пам’яті Леонід Волошин привіз в Самгородок пересувну виставку «Захистимо пам’ять», присвячену 80-ій річниці страти єврейської громади Самгородка.

Про це повідомляє Самгородок Наш

Виставка «Захистимо пам’ять» - це стенди з архівними фотографіями та свідченнями очевидців про масові розстріли євреїв в Україні. А також історії тих, хто пережив Голокост. Це один з інструментів повернення локальної історії про єврейську спільноту.

Виставка тиждень буде знаходитися у фойє Самгородоцького будинку культури. Запрошуємо усіх бажаючих ознайомитися з нею з понеділка по п’ятницю з 09.00 – 16.00.

Відео дня

Додамо, що 4 червня 1942 року німецькими та угорськими окупантами було розстріляно єврейську громаду села Самгородок. На той час в селі проживало близько 700-т євреїв, за історичними даними вбито близько 6-и сотень, з них 240 дітей та 15 військовополонених. Українці намагались сховати від німців хоча б тих євреїв, яким вдалось вижити.

— Це події, котрі не можливо стерти зі сторінок історії і кожен повинен про них пам’ятати та вшановувати. Сьогодні жителі нашого села вшанували загиблих хвилиною мовчання та покладанням квітів до меморіалу убитим євреям під час Голокосту,— йдеться в повідомленні

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up