В храмі Покрови Пресвятої Богородиці відзначили престольне свято

В храмі Покрови Пресвятої Богородиці  відзначили престольне свято
  • В церковному календарі 14 жовтня велике християнське свято — Покрова Пресвятої Богородиці. Воно має особливе значення для українців у наші дні. На свято Покрови було Днем створення УПА (Українська повстанська армія)
  • В 2014 році Український інститут національної пам’яті запропонував запровадити 14 жовтня Днем захисників України, правда в минулому році його перейменували у День захисників і захисниць України. На День свята ми побували в церкві Покрови Пресвятої Богородиці.
  • Як святкували прихожани храму своє престольне свято у нашій розповіді

Настоятель храму отець Василь проводив службу Божу в залі церкви. В молитвах до бога він найчастіше згадував захисників України, Митрополита Київського Епіфанія та владику Михаїла. По обидва боки від отця Василя стояли прихожани храму, а він на рідкість швидко читав молитви.

За традицією на Покрову служба Божа велася близько трьох годин. Спочатку святкова літургія, а потім молитва за воїнів. Цього разу через захід всієї громади біля пам’ятного знаку вирішили Богослужіння для воїнів провести 15 жовтня.

Відео дня

Провівши святково-поминальну літургію отець Василь освятив воду, якою покропив прихожан храму та сам храм. Коли віряни повернулися з двору в середину храму стали набирати в свої келихи свячену воду додому, отець Василь подякував прихожан церкви, що прийшли на престольне свято та поспішив до пам’ятного знаку загиблим воїнам у війні з російським окупантом.

Він разом з священиком Православної церкви України отцем Романом та Антоном Борисом УГКЦ Української греко-католицької церкви на 12 годину провели спільну молитву за загиблими воїнами.

Читайте також:

День захисників і захисниць відзначили спільно чотирма громадами

«Укрпошта» випустила нові марки до Дня захисників та захисниць України

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up