Величаві пісні, шашлики та безкоштовний чай. Як пройшов «Щедрий вечір» на площі

Величаві пісні, шашлики та безкоштовний чай. Як пройшов «Щедрий вечір» на площі

Напередодні Старого-Нового року на головній площі нашого міста пройшов фестиваль колядок та щедрівок. Колядки та щедрівки співали для збереження традицій різдвяного співу. Першими дійовими особами на «Щедрому вечорі» були артисти будинків культури Козятинської об’єднаної громади.

Відкрили «Щедрий вечір чи Маланки або Василія Великого ведучі святкової програми Тетяна Мар’янчик та Антоніна Якобчук. Вони й запросили на феєрію колядок та щедрівок перших колядників

Правда, самі щедрівники на вечір щедрівок та колядок співали пісень про Різдво по дорозі до площі. Вокалісти Сокілецької та Кордишівецької територіальної громади завітали з Різдвяними піснями до міського голови. Колядники «Сузір’я Махаринець» співали величних пісень в одному з Козятинських супермаркетів. Пішли вони в магазин щоб купити гостинці донькам і синам, які чекали матерів-артистів вдома та на прохання простих козятинчан заспівали колядку біля магазину

Відео дня

На площі на якій зібралося близько 300 наших земляків та гостей міста лунали різдвяні твори від «Берегині» села Сигнал, «Водограю» з Сокільця. «Сузір’я» Махаринець та Флоріанівки. Вокального гурту «Сестринівчанка» з Сестринівки. Співочий колектив «Мальва» з Кордишівки, колядники Козятинської музичної школи, невеличка колядничка Настя Ільчук, почули гарних колядок від вокального тріо «Струни Серця» Забезпечували святковий настрій козятинчанам в далеко не теплу погоду зразковий танцювальний колектив «Зорянка Арт» Вони водили хороводи біля імпровізованої сцени не даючи святкуючим замерзнути стоячи на місці.

Щодо ще одного варіанту зігріву святкуючих на площі того морозного вечора, за ініціативи «Козятин хліб», козятинчан пригощали безкоштовним чаєм.

По завершенні «Щедрого вечора» ми запитали у самої активної коляднички святкового вечора-директора будинку культури села Сигнал Людмили Заремблюк, що для неї означає свято Різдва і колядки?

— Я думаю, що немає більш величнішого свята, ніж Різдво каже пані Людмила. На Різдво крім пахощів живої ялинки та мерехтіння гірлянд очікуєш ще якогось дива. Різдво було і залишається найулюбленішим родинним святом. А колядки офіційно визнані церквою і крім гарних пісень вони є частиною святочної літургії.

Сподобались колядки директору будинку культури села Пиковець і ведучій програми “Щедрий вечір” на площі Антоніні Якобчук. Вона не проти щоб Вертеп сценічний був на площі міста традиційним.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Читач78

    ого, Антоніна Якобчук не проти, ну дякую що дозволили!

keyboard_arrow_up