Від Різдва до Стрітення

Від Різдва до Стрітення

Пройшов ІІ-й Православний районний фестиваль різдвяних колядок «Різдвяні дзвіночки»

Цьогорічна зима принесла багато свят на Козятинську землю. І одним з таких красивих і щедрих свят був ІІ-й Православний районний фестиваль різдвяних колядок «Різдвяні дзвіночки». Пройшов він 15 січня в міському Будинку культури. Уже незабаром і Стрітення, але про це дивне свято хочеться згадувати ще не раз, тому що це справжній людський скарб, невичерпний потенціал людської любові і національних традицій, віри і любові.

Чи видалось комусь у житті почути, як співає душа? Відчути, як серце сповнюється радістю, як щастя оживає і обіймає своїми широкими долонями людей? Чи видалось таке комусь у житті? Ми самі не завжди впевнені, де саме зустрічаємо його оте просте, звичайнісіньке, людське щастя. Але зараз, переконливо можу сказати, у цей час щасливі були всі, хто відчув цей величний подих Різдва Христового і спів різдвяних колядок. На якусь мить відійшли турботи, біль, хвилювання, залишилась в душах лише радість і втіха.

У цей день зі всіх куточків Козятинщини тепло своїх сердець звезли хорові колективи православних Храмів. Скупані в любові і великій вірі до Бога колядники прославляли новонароджене немовля, Іісуса - Спасителя світу, Царя над царями.

Відео дня

У своїх колядках учасники хорів прославляли Божу Матір, Іісуса Христа, раділи Різдву і здавалося, що весь світ співав з ними.

А на сцену один за другим піднімалися нові колективи і приносили глядачам нову радість, а глядацька зала не була байдужою, а щирою і вже колядували всі разом, бо таке дійство не могло залишити нікого осторонь, і не зачепити душі людської.

Не раз глядачі у залі підводилися, аплодували, самі колядували, вигукували: «браво» і не відпускали колядників, а серед них були справжні самородки, чиї голоси справжній талант і скарб.

Великої уваги заслуговували хори, які колядували на чолі із настоятелями, священиками.

Дива, справжні дива, несуть у собі традиції українського народу, а що вже «Коляда», то такої скарбниці співу не може відкрити жодна нація.

Так проходив ІІ-й Православний районний фестиваль різдвяних колядок на Козятинщині. З Благословення митрополита Вінницького і Барського Симеона, за підтримки Благочинного Козятинського благочиння митрофорного протоієрея Анатолія (Волохатого) фестивальне свято вдалося на славу.

Об’єднані великою любов’ю і вірою люди доводили, що скарбом душі є не золото, а щирість і краса, добрі традиції і велика Божа милість.

Було видно в ту мить, що люди не думали про наживу, не було з ними поруч заздрощів, злість зникла, було лише велике добре свято.

Зал оплесками зустрічав колядників. А їх було чимало. Юних, молодих, зрілого і поважного віку.

Своїми голосами чарувала присутніх у залі юна солістка Хору Храму Почаївської Ікони Божої Матері – Євгенія Лукасевич, неодноразова учасниця і лауреат Православних фестивалів і конкурсів. Євгенія ЛукасевичДівчина так щиро колядувала, що зал не втримувався і колядував разом із нею.

Викликав захоплення ансамбль вчителів музичної школи.Ансамбль вчителів Ці дивні голоси лунали піднесено і дуже лагідно.

Зворушливим був виступ ансамблю «Подоляни» під керівництвом майстра своєї справи Нінель Домбровської. А далі наче чиста джерельна вода ллявся чудний спів хорових колективів Успінського Храму с. Махаринець, Храму Покрова Богородиці с. БродецькогоБродецьке, Свято-Михайлівського Храму с. Кордишівки, КордишівкаХраму Святої Мучениці Параскеви с. Глухівець, Храму Різдва Богородиці с. Махнівки, Храму Святого Апостола Іоана Богослова с. Самгородок – найчисельніший хор на святі. СамгородокКолядували: хор Свято-Миколаївського Храму с. Йосипівки, хор Храму Святого Апостола Іоана Богослова с. Флоріанівки,Флоріанівка хор Храму Святителя Миколая с. Жежеліва, Жежелівхор Свято-Миколаївського Храму с. Непедівки, Непедівкахор Храму Зачаття Праведної Анни с. Пляхової, Пляховахор Храму Святого Апостола Луки с. Козятина, хор Храму Преподобного Серафима Саровського міста Козятина.

Разом із хором Храму Ікони Божої Матері «Почаївська» колядували Благочинний Козятинського благочиння УПЦ протоієрей о. Анатолій (Волохатий) та ієрей о. Миколай (Волохатий).Колектив Храму Ікони Почаївської Божої Матері м.КозятинРазом з колядками учасників свята обдаровували смачними цукерками та духмяним короваєм.

Колядували всі присутні в залі разом із Його Високопреосвященством, владикою Симеоном.

Зала наповнювалася співом і добрим духом. Дійсно світ торжествує, земля веселиться – син Божий народився. Спаситель прийшов, радіють люди.

 

 

Тетяна Вогник, автор сценарію і ведуча

                                  

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
10:28 Синоптики попереджають про грозу 09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр 06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 21:19 «Маю знов проблеми. Гістологія показала передраковий стан гортані» 18:35 Звітні концерти у Козятинській дитячій музичній школі: поділилися фото виступів photo_camera 16:15 Куди йти навчатися Козятинчанам. Вступ 2024 (партнерський проєкт) 15:30 Жовтий дощ дістався Козятина. Фото-відео play_circle_filled photo_camera 14:12 Першими робитимуть вулиці з найбільшими ямами: у Козятині стартує сезонний ремонт доріг 13:04 Дефіцит в енергосистемі: на Вінниччині вводять графіки обмеження потужностей для підприємств
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up