Як Козятин готується до Різдва

Як Козятин готується до Різдва
  • Головної зеленої красуні цьогоріч не буде, втім зовсім без атрибутів Нового року місто не лишили.
  • Патріотична ялинка, яскраві фотозони та вертеп чекатимуть на козятинчан.
  • Розповідаємо, як триває підготовка до свята

Вранці у середу, 21 грудня біля Міського будинку культури кипить робота. Тут готують святкові локації до Різдва. На ґанку стоїть вертеп, обабіч нього — по дві невеликі сріблясті ялинки. Поруч із ялинками заступник директора міського будинку культури Анатолій Луцков працює з інструментами.

— Зараз ми під’єднуємо декорації до мережі, — розповідає Анатолій Луцков. — Вже під’єднана у нас фото-зона одна, друга, і шопка (вертеп — авт.). Все буде світитися, і ялинки теж.

— А як це все працюватиме, адже тут світло також вимикають? — запитуємо ми.

Відео дня

— Декорації будуть вмикатися частково ввечері, коли вмикається світло у вечірній час. Будемо дивитися, чи це буде за допомогою генератора, чи тільки поки буде світло. Поки ще з графіками незрозуміло, тому що вони змінюються. Вже змінилися, з сьогоднішнього дня, тому ми поки не знаємо, як підлаштуватися. Раніше тут о шостій вечора вмикали. Якраз ходять гуртки, то ми планували, що з 18 навіть до 20 все освітлення буде працювати, а як зараз воно буде — ми не знаємо. В якій ми черзі і як буде вмикатися світло, невідомо, але будемо старатися виходити з ситуації. Коли будуть діти приходити з батьками, думаю, що будемо запускати через генератор, щоб була можливість сфотографуватися, подивитися дійство.

Генератор у будинку культури є, тож не виключено, що ілюмінації на фото-зонах та декораціях на свята працюватимуть не лише тоді, коли буде світло.

— Цього року немає головної ялинки, тому будемо прикрашати те, що є, — продовжує Луцков. — Щоб зробити фотозону, бо батьки з дітками ходять постійно, цікавляться. Вже багато фотографувалися на фоні вертепу, попри те, що він був не закінчений. Ще не було сіна, але вже дивилися і робили фото. Ми його цьогоріч загородили, бо фігури кошторисні, багато дітей запускають всередину. Попереджаємо, щоб не побили, бо хочемо, щоб його бачили не один рік. Минулого року вертеп трохи пошкодили, тому ми його підремонтували і поствавили сітку, щоб сіно не роздувалося. І цього року вирішили ставити його під накриттям, щоб краще зберегти, бо він мав стояти між ялинками, але там проблемніше з електрикою.

До речі, ялинки обабіч вертепу — хенд-мейд. Це спільна робота колективу Міського будинку культури. Їх зробили зі звичайних гілок дерева, прикрасили сріблястим дощиком та гірляндами. Раніше їх використовували як декорації до вистави, а тепер у якості атрибутів Нового року.

Праворуч від входу в будинок культури вже поставили фото-зони, які ми бачили торік. Вони теж будуть світитися. А в приміщенні самого будинку культури встановили ялинку, прикрашену не лише новорічними іграшками, а й жовто-блакитними прапорцями, облаштували декорації у вигляді каміну, а також поставили плетені крісла та столик, тож можна буде зробити фото на згадку.

— У нас ще мають бути декорації, мають приїхати янголи, карта України буде стояти біля серця і це все також має засвічуватися. Якщо нас не підведуть майстри, які виготовляють декорації, ще день-два і все буде готово, — підсумовує Анатолій Луцков.

Коли фото-зони та декорації облаштують, ми обов’язково покажемо вам, як це все виглядає.

 

Читайте також:

Ялинки не буде: козятинчани проголосували «проти» прикрашення головної новорічної красуні

Скільки коштують новорічні прикраси у Козятині

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up