Як у ліцеї перевиховуються задаваки, хвальки, ябеди, плакси, уперті та не слухняні діти (ВІДЕО)

Як у ліцеї перевиховуються задаваки, хвальки, ябеди, плакси, уперті та не слухняні діти (ВІДЕО)

Початковий клас організував свято доброти

З учнями 3-А класу ліцею-школи газета “RIA-Козятин” підтримує дружні стосунки. Коли відбувається якась важлива подія чи свято, ми запрошуємо один одного в гості. Цього разу святкували третьокласники. У вівторок, 28 листопада, в актовому залі ліцею відбулася подорож школярів в Країну ввічливості, чуйності й доброти. Розпочалось свято з появи під оплески Короля й Королеви. У ролі казкових персонажів виступили учні 7-А класу Ілля Головащенко та Дарина Цаплюк. Вони привітались зі школярами і розказали їм, які є чудові слова в їхньому королівстві. Тож каже Король: “Будь ласка, Спасибі, Будьте здорові — слова необхідні і в мові корисні. Приємно їх чути і в школі, і в дома. Від мами, учителя і просто знайомих”. А Королева: “Тож раджу частіше їх, діти, вживайте і кожен свій день з цих слів починайте”.

А ще розповіли, що означають жести доброзичливості . Наприклад, переступаючи поріг оселі, чемні люди знімають капелюха. Це означає, що гість ставиться з довірою. А рукавичку знімають, коли руку подають під час зустрічі, щоб сказати: “Не бійся, ось моя тепла долоня. Зброї у мене немає”. Слово спасибі означає “Спаси тебе Бог”.

Говорячи “будь ласка”, ви закликаєте людину до доброти і чуйності. Ці слова діють як справжні чари! Вони можуть творити справжні чудеса.

Відео дня

Потім в так званому “Королівстві ввічливості” з’явилися казкові герої Вовк та Червона Шапочка. Усі побачили, які вони чемні. Ввічливість навіть ростопила серце голодного Вовка. І він з зубастого бандита перевтілився на справжнього лицаря. У ролі Вовка та Червоної Шапочки були молодші вихованці Ірини Сушко учні 3 А класу Платон Янковчук і Кіра Глазкова.  

Щось подібне трапилось і з іншими казковими персонажами. Хитра лисичка  в королівстві ввічливості не була хитрою, а скоріше доброю. Вона зайчика сприйняла як друга і дала йому морквину. Ролі виконали третьокласники Вікторія Костенчук та Дмитро Стецюк. Коли чуєш слова, які вживають в “Королівстві чуйності”, то добро перемагає зло, чемність перемагає нечему, доброзичливість перемагає підступність. Навіть Баба Яга, роль якої виконала мама одного з учнів Ніна Олександрівна. Вона хотіла навчити школярів поганим звичкам. Тільки в казковому королівстві вона стала іншою, тому що  потрапила в школу, де вже не було дітей з поганими звичками. Задаваки, хвальки, ябеди, плакси, уперті та не слухняні діти в королівстві доброти перевиховались. Дівчатка стали “маленькими леді”, хлопчики — “юними джентельменами”. Та й сама Баба Яга не хотіла повертатися до країни зла, а залишитись в казковому королівстві. Тож всім дівчаткам на згадку вручили пам’ятний знак “Міс Ввічливість”, а всі хлопчики отримали статус “Містер Ввічливість”.

Закінчилось шкільне дитяче свято. Зайчики, лисички і інші казкові герої знову стали звичайними школярами. Не всі стануть відмінниками та медалістами.Та є впевненість, що ліцей-школа такими заходами не тільки дає дітям науку, а й допомагає батькам ростити дітей хорошими людьми.

Від редакції: Ліцей-школа майже кожен навчальний рік отримує першість серед медалістів. А започатковується такий успіх мабуть з наймолодших класів. Майже кожен місяць школярам початківцям тут влаштовують різноманітні свята. Вони вчаться відпочиваючи. І в цьому успішність школи. Так тримати!

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up