Їли пироги, слухали пісні та збирали гроші на ЗСУ: як село Козятин відзначило свої іменини

Їли пироги, слухали пісні та збирали гроші на ЗСУ: як село Козятин відзначило свої іменини
  • Молодці. На Маковія у селі Козятин святкували День села. Патріотично, з благодійною місією. Адже, глядачі, слухаючи виступи юних артистів, мали змогу придбати красиві та тематичні поробки.
  • Таким чином зробити свій внесок у підтримку нашої армії. Незважаючи на невелику кількість гостей, зібрали не мало не багато — 1250 гривень.
  • Як пройшов концерт та які сюрпризи очікували на тих, хто його влаштував — читайте у публікації

У війну влаштовувати гучні гуляння не на часі, офіційно оголошувати концерт заборонили. Тому формат святкування Дня села Козятин був дещо змінений. Над цим старанно попрацювали артисти з аматорського творчого гуртка, створеного при сільському будинку культури. Саме діти, під пильним наглядом свого керівника Наталії Горецької, і виступили головними ініціаторами проведення свята. До того ж концертна програма включала благодійну місію.

Перед сценою артисти облаштували стенд продажу своїх поробок, які діти підготували заздалегідь. Тут і патріотично розписані вазочки, і вироби у техніці орігамі, і іграшки, і сувеніри, і малюнки.

Відео дня

Серед глядачів — переважно родичі та знайомі гуртківців. Репертуар теж підібраний в тему сьогодення. Розповідаємо про це детальніше.

Розпочався концерт, приурочений до Дня села Козятин, з виступу пані Наталі. У своєму вступному слові вона звернулася до присутніх. Привітала з подвійним святом, побажала миру та добра, божого благословення та скорішої перемоги. Далі за сценарієм розповіли коротеньку історію створення села Козятин, про його розвиток та мешканців.

Після цього перейшли до співочо-танцювально частини. І тут таланти наших дітей, як то кажуть, не мали меж. До уваги глядачів були представлені хіти сьогодення, такі як «Стефанія», «Човен», «Калужські вечорниці», «Я просто королева» тощо. Яскравості та колоритності номерів додавали костюми та аксесуари артистів. Звісно, це українські вишиванки, віночки, гуцульські жилети. Була навіть і віднедавно популярна рожева панамка.

Зі сцени звучали також патріотичні та в тему села, вірші. Артисти виконували і запальні танці, які глядачі підхоплювали щирими аплодисментами. Були жартівливі сценки і навіть заграли на трубі. А ще у колектив прекрасно вписала поважна місцева жителька, всі добре знають її як бабця Франя. Вона розважала публіку гуморесками. Одним словом, у залі панувала легка святкова атмосфера. На якусь мить, і діти, і дорослі, відволіклися від тривожних новин.

На останок всі гуртом заспівали добре відомий всім хіт — «Ой у лузі, червона калина». 

Смачним завершенням свята стало пригощання духмяними пирогами з маком та медом. Ну яке ж Маковія без таких ласощів! Додатково, після заходу, дітям влаштували окремий солодкий стіл. Їли торт,який спекла активістка села Оксана Дорошенко. А ще замовили піцу. Та на цьому сюрпризи не закінчувалися.

Саме пані Оксана, яка була найбільшим помічником Наталії Горецької у репетиціях у підготовці свята, запросила добре знану мешканцям громади, як депутатку, волонтерку та активного громадського діяча, Ірину Колесник. Окрім слів привітання Ірина, по завершенню концерту, вручила подарунки всім виступаючим артистам. Для багатьох це стало приємною несподіванкою.

— Нам попав блакитний рюкзак, у якому були кольорові олівці, альбом, м'яка іграшка та шапочка, — розповіла нам мама однієї із учасниць концерту. — Донька — в захваті.

І найголовніше — під час благодійної частини Дня села зібрали 1250 гривень, які підуть на підтримку ЗСУ. Кошти передали Ірині Колесник, яка перенаправить їх нашим військовим.

Читайте  також:

Козятинчани освячували спасівські кошики та молилися Господу за захисників України

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up