Юна козятинчанка долучилася до міжнародного марафону на підтримку наших воїнів

Юна козятинчанка долучилася до міжнародного марафону на підтримку наших воїнів
  • Марія Мельник із Козятина стала учасницею творчого марафону «Єдина мирна Україна».

  • Юна художниця підготувала малюнок.

  • Деталі у нашій публікації

Минулого року напередодні Дня святого Миколая ми вже знайомили наших читачів із Марією Мельник, талановитою дівчинкою з Козятина, яка почала захоплюватися малюванням ще у віці двох років. Зараз Маруся навчається у першому класі й опановує різні техніки живопису у музичній школі, бере участь у багатьох конкурсах та фестивалях. А завдяки конкурсу, який восени минулого року оголосила одна з найвідоміших мереж автозаправних станцій, малюнок козятинчанки побачили у різних куточках нашої країни — їжачок, який намалювала Марія Мельник, прикрасив стаканчики, у яких продавали каву на всіх АЗС мережі WOG.

Днями наша юна землячка долучилася до міжнародного творчого марафону «Єдина мирна Україна», який організувала громадська організація «Мир-Фест». Марафон покликаний підтримати бойовий дух наших захисників, а також забезпечити фінансову підтримку для закупівлі речей на потреби армії та фінансову підтримку волонтерських центрів для придбання продуктів, медикаментів та інших необхідних речей.

Станом на 15 березня у групі громадської організації «Мир-Фест» у фейсбук вже опублікували понад 160 робіт учасників, які долучилися до марафону. Це і відео, на яких співають та грають на музичних інструментах як дорослі, так і діти, і малюнки. І серед них — робота нашої Марії Мельник. Козятинчанка намалювала Україну в образі дівчини, яка чавить ногами російські танки. Робота виконана різнокольоровими олівцями.

Відео дня

— Це не її ідея, це французький автор в Парижі створив такий мурал, — розповідає Анна Мельник, мама юної художниці. — Якщо не помиляюся, цей мурал з’явився на третій день війни і Маруся його перемалювала. Тематика цього марафону патріотична. Усі роботи виставляють на Фейсбук. Ті роботи, які можна надрукувати, потім будуть друкувати для військових у якості підтримки і якщо є можливість, учасників просять зробити благодійний внесок на підтримку армії. Ми благодійний внесок також зробили.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up