Юрій Ярун проти гімну, який несе негатив

Юрій Ярун проти гімну, який несе негатив

Він готує звернення до комісії Верховної ради по затвердженню символів даржавної влади, про можливу заміну існуючого гімну на складений ним текст

Відомий поет, виходець із села Козятин, Юрій Кирилович Мотронюк (псевдонім Ярун) знову став гостем редакції газети “RIA-Козятин”. Він  — один із перших пробуджених співців національно-релігійного відродження. Його твори друкувалися в різноманітних часописах і виданнях а також зібрані в одній книзі — “Струмені серця”.  
На думку Юрія Кириловича, наш існуючий Гімн України притягує зло і смерть.
— Вважається, що кожна річ повинна мати вагу в космосі, — розповідає Юрій Ярун. — При всій повазі до автора існуючого гімну України, текст не зовсім позитивний. Його редагували після смерті автора. Тому слова, що були опубліковані раніше, не співпадають з теперішніми. А оригінал відсутній. Не позитивний початок “Ще не вмерла України”, де зразу йдеться про смерть. А в словах “Душу й тіло ми положим…” наче запрограмована загибель, а ворогів називають вороженьками. 

Юрій Мотронюк пропонує свою версію Гімну України більш позитивну, з побажаннями мирного та щасливого майбутнього. Він готує звернення до комісії Верховної ради по затвердженню символів даржавної влади, про можливу заміну існуючого гімну на складений ним текст:

Слався, рідна Україно!
І героям слава!
Будь соборна і єдина
Вкраїнська держава!
Хай же сяє над тобою
Прапор Сонця і Неба!
Будь готова стать до бою,
Як буде потреба!
Захищаймо від чужинців
Гідність і свободу
І плекаймо, українці,
Честь та пам’ять роду.
Щоб майбутні покоління
Силу і волю мали!
Предків щоб — своє коріння
Вони шанували!
Слава рідному народу!
Його не зламати!
Слався, вільна Україно —
Наша рідна мати!

Відео дня

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up