Захисників і захисниць України привітали зі святом. Родзинкою заходу став вальс

Захисників і захисниць України привітали зі святом. Родзинкою заходу став вальс
  • День захисників і захисниць України, яке відзначають 14 жовтня в Україні і в нашому місті — свято молоде.

  • Започатковано воно було 14 жовтня 2014 президентським указом з назвою «День захисника України»,14 липня цього року Верховна Рада України перейменувала свято на День захисника і захисниць України та День українського Козацтва, адже поруч з воїнами чоловіками відстоюють, воюють і навіть гинуть за незалежність України жінки-козачки.

  • Як вітали козятинських воїнів — у нашій розповіді

Святковий захід організували на площі Героїв Майдану. Від самого ранку на головну площу міста заїхала військова техніка, яка припала до душі майбутнім захисникам України — дітям. Вони мигом осідлали БТР і стали повноправними господарями у кунгу військової вантажівки.

Трохи лівіше від військової техніки розвернула свою діяльність польова кухня ПВХ (пункт військового харчування). Вони пригощали святкуючих кашею в польових умовах та чаєм. Близько 14 години стали вітати винуватців торжества.

Відео дня

Кажуть, колишніх військових не буває. І це правда. Щоб було інакше, їх би не вітали. АТОвців/ООСівців спочатку привітали від імені міської ради. Естафету від міського голови Тетяни Єрмолаєвої прийняли заступник голови Хмільницької районної ради Василь Карпінець та заступник голови районної державної адміністрації Олександр Пузир. Вони привітали і нагородили військових запасу, які на сході відстоювали мир в Україні, відзнаками обласних і районних адміністрацій та обласних і районних рад. Від організації АТО/ООС миротворці колишнього Козятинського району отримали відзнаки «Медаль за незламність духу».

Приємною несподіванкою стала подяка мамі Вадима Наумова Інні Наумовій від учнів Бердичівського коледжу промисловості, економіки та права. Герой України Вадим Наумов навчався в цьому коледжі і учні коледжу в День захисника і захисниць України вирішили подякувати мамі Вадима за сина.

Після виступів і нагороджень художники декоративно-прикладного мистецтва Козятинського будинку культури з керівником гуртка Наталією Салинко намалювали на полотні образ сучасного захисника України.

Четверо воїнів запасу, які побували в 2014–2017 роках в самих гарячих точках війни на сході України, з танцювальним колективом «Зорянка Арт» поринули у вальс, чим ще більше зігріли душі побратимів і козятинчан. Вальс у виконанні захисників України — сержанта Олексія Дуки, сержанта Олександра Рябоконя, солдата Сергія Савчука, солдата Володимира Вдовенка та хореографічного колективу  був початком святкової концертної програми. Продовжили розважальний захід лауреат державних та міжнародних премій, автор і виконавець своїх пісень Юрій Кобзаренко та ансамбль української пісні «Водограй».

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Читач78

    по перше, це свято в незалежній Україні святкується щонайменше з 2005 року, нехай тоді це було і неофіційно, але від того не менш масово.
    по друге, а що там робить хуєсос міхур? від кого він нас захищав?

keyboard_arrow_up