Чи складатимуть учні четвертих та дев'ятих класів ДПА у 2023 році

Чи складатимуть учні четвертих та дев'ятих класів ДПА у 2023 році
  • Міністерством освіти і науки офіційно підтверджено, що учні 4 та 9 класів у 2023 році будуть звільнені від проходження державної підсумкової атестації.

Проведення ДПА у 2023 році викликало резонанс серед батьківської спільноти. У МОН спростували цю інформацію та повідомили — підсумкову атестацію скасовано.

«Міністерство освіти і науки України у зв’язку із поширенням у низці ЗМІ недостовірної інформації щодо складання у 2023 році ДПА інформує, — цитуємо повідомлення з офіційного сайту Міністерства. — МОН підготувало наказ від 11.01.2023 року № 19 «Про звільнення від проходження державної підсумкової атестації учнів, які завершують здобуття початкової та базової загальної середньої освіти, у 2022/2023 навчальному році», який надіслано до Міністерства юстиції України для проведення державної реєстрації».

Даний наказ набиратиме чинності з дня його офіційного опублікування.

Відео дня

Опитування

Ви підтримуєте скасування ДПА у 2023 році?

З 2020-го учні 4 та 9 класів, нагадаємо, не писали іспити через Covid-19. А у 2022 році Міністерство освіти та науки України скасувало ЗНО та шкільні іспити навіть для одинадцятикласників через війну Росії проти України.

Зарахування у виші відбувалося за підсумками мультимедійного тесту.

 

Читайте також:

У залізничному училищі першокурсникам вручили учнівські квитки

У Козятині зібралися вчителі з української мови та літератури. Що обговорювали?

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up