Чим займаються колишні директори наших шкіл?

Чим займаються колишні директори наших шкіл?
  • Цьогоріч чотири з шести шкіл міста змінили своїх очільників. Чимало козятинчан ця новина приголомшила, адже ці люди керували навчальними закладами протягом багатьох років.
  • Ми поцікавилися, що вони роблять зараз — залишилися викладати у школах, знайшли нову роботу чи пішли на заслужений відпочинок

Тиждень тому розпочався новий навчальний рік і школи гостинно відчинили двері для наших дітей. Та якщо у ліцеї і школі № 6, що у Залізничному, учнів зустрічали ті самі директори, що й торік, то у решти міських і двох сільських шкіл очільники змінилися після конкурсів, які провели у червні. Реакція суспільства на таку новину була різною — дехто сприйняв це спокійно, водночас було чимало козятинчан, яких зміни обурили.

Чому для шести навчальних закладів шукали нових директорів — ми вже писали. Причина у тому, що у попередніх очільників цьогоріч закінчилися контракти. І якщо раніше термін дії договору можна було просто продовжити автоматично, то тепер закон вимагає проведення конкурсу. Частина директорів подавала свої кандидатури, частина заздалегідь вирішила не брати участі у конкурсі, хоча усі вони мають безцінний досвід у керуванні навчальними закладами, адже очолювали школи не один рік.

Найдовше пропрацював на посаді директора Зіновій Москалевський. Більше тридцяти років свого життя він віддав школі-гімназії-дитячому садку імені Володимира Підгорбунського і очолював її з 1988 по 2021 рік. За ці тридцять три роки навчальний заклад пройшов трансформацію від школи-інтернату, яка давала не повну середню освіту, до школи-гімназії із дошкільним відділенням, яке відкрили одинадцять років тому.

Відео дня

Коли оголосили конкурс на директора школи-гімназії-дитячого садка, свою кандидатуру подав і Зіновій Москалевський, проте набрав менше балів, ніж Наталія Левицька, яка стала новим керівником навчального закладу.

— У школі не працюю, оскільки не знайшлося місця, — каже Зіновій Москалевський. — Крім посади директора я працював також вчителем історії. Від рідної школи відлучений новим керівництвом. Зараз у пошуках роботи, тому що є бажання і досвід працювати з дітьми.

Школу № 1 протягом двох десятиліть очолювала Раїса Юр-Кирилюк. Вона прийшла до навчального закладу у 1983-му. Перші п’ять років працювала вчителем, наступні 13 була заступником і більше 20 років була директором, а також викладала зарубіжну літературу.

Коли оголосили конкурс на керівника школи № 1, Раїса Юр-Кирилюк подала свою кандидатуру, хоча, як каже сама, мала великі сумніви з приводу того, що виграє, тому що містом ходили чутки про те, хто буде директорами, ще задовго до проведення конкурсів.

Наразі Раїса Юр-Кирилюк працює в училищі у навчально-інформаційному відділі, куди влаштувалася у серпні.

Школу № 3 очолював Микола Колісник. Він став директором у 2013 році. Коли оголосили конкурс на керівника цього навчального закладу, подав свою кандидатуру, але не переміг. Із власних джерел нам стало відомо, що Микола Колісник залишився працювати у школі і викладає уроки історії. У школі № 3 нам цю інформацію підтвердили.

 

 

 

Директором школи №5 протягом 15 років була Галина Кронівець. Вона очолила навчальний заклад у 2006-му. Участі у цьогорічному конкурсі на керівника навчального закладу не брала. Викладати у школі №5 не залишилася.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (12)
  • Альоша Капніст

    А ви Т К Каневська мислите як Полиграф Шариков Людина не системный блок заминив и гаплик мае Бути повага вони все здоровья розум вкладали у молоде поколиння Дайте им достойни пенсии нехай подорожують та видпочивають их пенсии вистачить на газ та ликы
  • Тетяна Костюк-Канєвська

    ❗Завжди згадую слова мудрої жінка-вчительки, (світла їй пам'ять),яка достойно пішла на заслужений відпочинок ,,Потрібно йти на пенсію так, щоб  пожаліли, що ти покидаєш роботу,  а не так, коли вже не знають, як тебе позбутись.Всьому свій час". А багато керівників, які давно використали свій ресурс чіпляються за своє крісло, наче за соломинку. Ніби вони безсмертні і немає у них ні дітей, ні внуків, ні особистого життя, а тільки робота. На якій вони вважають себе незамінними.  Замінять❗ Щей як.👍
    Незамінних, як відомо, у нас немає.😉

    Алексей Костюк reply Тетяна Костюк-Канєвська

    Головне родичів і кумів було потрібно на роботу прийняти.
  • Альоша Капніст

    Зиновий Петрович  керивник вид Бога створив райський куточок биля школи виховав прекрасный професийний педколектив а гордисть школи це их учни  Нынишне керивництво поступило вандально=== як Булгаковский Швондер
  • Юля Мосійчук

    Наш самий кращий , шкода що нас ніхто не слухав. І я маю надію що він ще побореться. І знову очолить інтернат- гімназію.

keyboard_arrow_up