Директора Кордишівської гімназії нарешті вибрали

Директора Кордишівської гімназії нарешті вибрали
Кандидатів було двоє - Ірина Акуленко (ліворуч) та Олена Олексюк (праворуч)
  • Гімназія у Кордишівці стала останнім закладом загальної середньої освіти Козятина, який цьогоріч змінив керівника.

  • Якщо для решти шкіл конкурси на директорів провели ще у червні, то тут конкурс відбувся значно пізніше — аж у жовтні.

Директором Кордишівської школи останні чотири роки була Наталія Левицька. Улітку її призначили керівником школи-гімназії-дитячого садка імені Володимира Підгорбунського, позаяк саме вона виграла конкурс. Натомість виконуючим обов’язки директора школи у Кордишівці призначили заступника Ірину Акуленко.

Конкурс, на якому мали обрати очільника Кордишівської школи, планували провести на початку серпня. Втім через те, що члени конкурсної комісії перебували у відпустках, його відклали на невизначений термін.

Відбувся конкурс 8 жовтня. У складі комісії, як і попередні рази, були керуюча справами виконкому Аліна Тимощук, голова профспілкової організації центру професійного розвитку педагогічних працівників, централізованої бухгалтерії, логопедичного пункту, інклюзивно-ресурсного центру та господарської групи Олена Юхимчук, депутатка Людмила Кудимець. Також до складу комісії увійшов директор школи на другому Козятині Микола Синюшко.

Відео дня

Кандидатів на пост директора Кордишівскьої гімназії було двоє: Ірина Акуленко, яка до проведення конкурсу була виконуючою обов’язки директора цієї школи, та Олена Олексюк, яка, відповідно до декларацій, була спеціалістом відділу освіти Козятинської районної державної адміністрації і викладала у школі в Непедівці. Втім, якщо попередні рази про осіб, яких допустили до конкурсу, публікували інформацію на сайті міської ради, зокрема стосовно їх педагогічного стажу і місця роботи на момент участі у конкурсі, то цього разу відповідних документів не розмістили. Та й прізвища претендентів на пост очільника Кордишівської гімназії стали відомі вже постфактум, після того, як оприлюднили протокол про проведення конкурсу.

Конкурсне випробування тривало майже три години. За тести на перевірку знань щодо законодавства у сфері загальної середньої освіти обидві кандидатки набрали однакову кількість балів. Проте за письмове ситуаційне завдання і презентацію Олену Олексюк оцінили дещо вище. У підсумку вона набрала більше балів, тож саме її комісія визначила переможицею конкурсу.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up