Фонд RIA інвестує 10 мільйонів у Вінницьку IT-академію

Фонд RIA інвестує 10 мільйонів у Вінницьку IT-академію

На ці гроші будуть вчити молодих айтішників. Як стати студентом академії і потім отримувати гарну зарплату?

Вже більше 5 років поспіль вінницька ІТ-академія успішно готує програмістів і веб-дизайнерів. Окремо навчають школярів у Школі хакерів. Усі випускники після завершення навчання працевлаштовуються за спеціальністю. За рахунок того, що є можливість протягом навчання змінювати свій напрямок підготовки, то відсоток студентів, які не довчаються, дуже низький. Молодий спеціаліст з IT отримує не менше 500 доларів на місяць.

Фонд RIA інвестував в Вінницьку IT-Академію 10 млн грн, а частка фонду в структурі Академії склала 61%. Iншими акціонерами залишаються засновники IT-академії - талановиті програмісти, які підняли такі проекти, як auto.ria.com , DOM.RIA.com та багато інших.

 

Відео дня

Академія буде розширятися

Основна частина інвестицій піде на розробку та відкриття нових напрямків підготовки. Розвиватимуть мануальне та автоматизоване тестування (QA) і DevOPS, який включатиме в себе підготовку системних адміністраторів та спеціалістів підтримки хостингу. Також планується розвиток напрямку майстер-класів для ІТ-шників початкового рівня, які вже працюють.

Інвестиції будуть спрямовані на поширення діяльності в сусідніх областях — Хмельницька, Житомирська, Тернопільська. Крім того, Фонд RIA планує привнести найкращі практики ведення бізнесу в роботу ІТ-Академії, вже використані в RIA.com, 20minut.ua , kazatin.com, hotels24.ua та багатьох iнших проектах.

 

— Ця інвестиція сприятиме появі сотень додаткових кваліфікованих ІТ-шників «з нуля», які наповнять як обласний, так і український ринок праці., — каже президент RIA Олександр Човган. — Працювати в ІТ цікаво і вигідно. Постійно створюються нові софтверні компанії, великі outsource/outstaff компанії розширюють існуючі розробницькі офіси, нові компанії відкривають представництва в місті, фрілансери об’єднуються в невеликі розробницькі фірми. Все це спонукає до появи якісних освітніх ініціатив, які швидко і відповідно до вимог ринку праці готують кадри для ІТ-сфери.

 

Cтати студентом IT-академії можуть і редставники Козятина і району. Потрібно заповнити анкету на сайті Академії та пройти співбесіду.

 

Читайте також: П'ять проектів для Вінниці від айтішників: який із стартапів потрібніший місту?

 

 

Микита ПАНАСЕНКО
 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up