Козятинське училище отримало обладнання в рамках програми «EU4skills»

Козятинське училище отримало обладнання в рамках програми «EU4skills»
  • Козятинське залізничне училище —  серед інших 16 вінницьких закладів профтехосвіти отримало обладнання в рамках програми «EU4skills»

Шістнадцять закладів професійно-технічної освіти Вінницької області, які на цей час приймають переселенців, отримали для використання в гуртожитках та їдальнях закладів освіти обладнання. Закупили його в рамках програми «EU4Skills: кращі навички для сучасної України».

Як повідомляє Вінницька обласна військова адміністрація, очільникам закладів нещодавно передали 33 холодильники, 34 мікрохвильові печі, 51 бойлер, 51 електрочайник та 16 морозильних скринь. Згодом планується закупівля та передача 16 термопотів для їдалень закладів профтехосвіти.

Відео дня

Зазначено, що станом на 30 серпня 2022 року у закладах професійно-технічної освіти області розміщено 1330 переселенців:

Наразі ці предмети побутової техніки є найбільш актуальними та затребуваними для забезпечення потреб та створення комфортного середовища для проживання внутрішньо переміщених осіб. З перших днів військової агресії – гуртожитки закладів професійної освіти стали центрами для внутрішньо переміщених осіб, які транзитом їхали через область, для деяких – стали тимчасовою домівкою.

«EU4Skills: кращі навички для сучасної України» – це спільна програма Європейського Союзу та його держав-членів Німеччини, Фінляндії, Польщі та Естонії для підтримки реформи професійно-технічної) освіти в Україні. Її мета – підвищити, покращити якість та привабливість професійної освіти та її відповідність вимогам ринку праці. Також провести навчання керівників закладів освіти та викладачів, модернізувати обрані ЗП(ПТ)О у семи пілотних областях: Вінницькій, Полтавській, Запорізькій, Рівненській, Львівській, Миколаївській та Чернівецькій.

Читайте також:

Перший Дзвоник під час війни. Репортаж з козятинських шкіл

День знань — 2022. Репортаж із училища

Найбільше 200-бальників у ліцеї № 1, троє з них — однокласники

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (5)
  • Лика Семчук

    Дівчатка чудові!
  • Читач58

    Раджу взяти під контроль директора училища, бо ця особа полюбляє міняти свою техніку б/у з дому на новеньку ...

    Людмила Мединська reply Читач58

    Читач 58 все міряє по собі, але не всі хапуги як він сам.

    Читач58 reply Людмила Мединська

    Ви дуже помилятеся, Людмила. В нього з головбухом така схема працює  вже десятиріччя...

    Працюю в УЗ reply Читач58

    Якщо вже такий честний, то вже пора назватися, щоб люди знали в лице своїх героїв, а не переховуватися під псевдонімом читач58

keyboard_arrow_up