Навчальний рік буде до липня

Навчальний рік буде до липня

Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич визначила структуру навчального року. Почнеться він у всіх навчальних закладах 1 вересня, а закінчиться не пізніше 1 липня.

Тепер тривалість канікул протягом навчального року не може бути меншою за 30 календарних днів. Ті дні, коли діти припиняли навчання через карантин чи температурний режим, не враховуються. Школи мають встановити тривалість навчального тижня на весь навчальний рік у межах часу, передбаченого робочим навчальним планом. Якщо навчальний тиждень буде п’ятиденний, відпрацювання уроків по суботах не допускається, бо це перевищить допустиме навантаження на учнів.

Учні 4, 9 та 11 класів складатимуть державну підсумкову атестацію. Перелік предметів для державної підсумкової атестації, форму та терміни її проведення буде затверджено додатково.

У Міносвіти зазначають, що загальноосвітні навчальні заклади спільно з органами державної влади та органами місцевого самоврядування прийматимуть рішення щодо карантину, припинення чи продовження навчального процесу з поважних причин. Менша кількість проведених вчителем уроків через об’єктивні обставини, не може бути причиною вирахувань із його заробітної плати.

Відео дня

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (5)
  • Лариса Савіцька

    Мабуть вона забула, які канікули були, тоді коли вчилась в школі.
  • Vector Smith

    А дитинство відміняеться???

    Vector Smith reply Vector Smith

    RIA-Козятин Я прокоментував,а не запитав....

    RIA-Козятин reply Vector Smith

    Питайте у Міністерства освіти і науки України.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
17:38 Україна повернула тіла ще 121 полеглого воїна 16:29 Вручили державні нагороди родинам загиблих військових Козятинської громади photo_camera 15:14 У Козятинській громаді закінчується опалювальний сезон 14:00 Через бойові дії є знеструмлення у Вінницькій області Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 13:39 Перехід на літній час 2024: коли і куди переводять годинники в Україні 13:00 Презентували нову пісню і збирали гроші в гранатомет photo_camera 12:00 Масований удар 29 березня: ППО знищила 84 ракети і дрони з 99, якими атакувала рф photo_camera 11:13 Як відбувається відкликання міського голови за народною ініціативою 10:10 Найкращий сонцезахисний крем для обличчя з SPF 50: як правильно вибрати (Новини компаній) 09:49 Цей день в історії, 29 березня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони 08:37 Ворог вночі атакував Вінниччину. Є влучання в приватний будинок 19:34 Загинув при виконанні бойового завдання. Минає річниця, як ми втратили Героя Богдана Жмуцького 18:05 У Залізничному біля трансформатора знайшли гранату. Вона виявилася іграшковою
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up