Найбільше 200-бальників у ліцеї № 1, троє з них — однокласники

Найбільше 200-бальників у ліцеї № 1, троє з них — однокласники
  • Такого ще не було! Цьогоріч справжній бум на випускників, які склали тестування на 200 балів.
  • Минулого разу ми розповідали про хлопця з ліцею № 7 (колишня школа-гімназія-дитячий садок імені Володимира Підгорбунського), який набрав найвищі бали з математики та історії.
  • Цього разу розповідаємо про випускників ліцею № 1, №2 та №5, які показали найкращі результати

Ліцей № 1 цьогоріч на першому місці за кількістю випускників, які набрали найвищі бали з національного мультипредметного тесту. Четверо учнів склали тестування на 200 балів. При чому один з них, Богдан Дем’янюк, абсолютний рекордсмен не лише для своєї школи, а й для усієї Козятинської територіальної громади — хлопець отримав максимальний бал за усіма предметами, а це українська мова, математика та історія.

— Богдан з п’ятого класу був відмінником, — розповідає Світлана Макогон, класний керівник. — І школу закінчив із золотою медаллю. Він — людина чисто предметна. Навіть коли ми танцювали вальс, ми ж готувалися, думали, що випуск все-таки буде, Богдан мені сказав: «Я танцювати не піду». «Чому?» — питаю. Він каже: «Бо в мене ЗНО на носі, мені не до танців».

Відео дня

Майбутній дипломат

Та встигав Богдан не лише в навчанні. Хлопець займається спортом. Багато читає. Обожнює Джорджа Орвелла та Вінстона Черчілля, а з українських письменників — Івана Франка. А ще у вільний час він полюбляє дивитися документальні фільми, переглядати архівні дані та слухати подкасти. Історією Богдан Дем’янюк захопився ще з дитинства. Що зовсім не дивно, адже класний керівник, яка вчила його з п’ятого класу, — вчитель історії.

— Останнім часом захопився математикою, яка розвиває логічне мислення. Цікавлюсь вивченням іноземних мов (англійською та німецькою). Люблю тварин. Маю домашніх улюбленців, — розповідає хлопець про себе.

Богдан мріє стати дипломатом і представляти Україну на міжнародному рівні, тому на навчання поїде до Києва — хоче вчитися в університеті Шевченка на спеціальності «Міжнародні відносини».

Полюбив історію, коли готувався до НМТ

Однокласник Богдана Владислав Кухар склав на 200 балів тести з історії та математики. Він теж закінчив школу із золотою медаллю. Так само, як і Богдан, із п’ятого класу був відмінником. Отримував високі бали з усіх предметів, але найбільше любив саме точні науки.

— Влад має математичний склад розуму, — каже класний керівник Світлана Макогон. — Йому більше подобалася математика, фізика, астрономія. Він олімпіади брав із цих предметів, у нього були призові місця.

У вільний час хлопець ходить рибалити. А ще він добре розбирається в комп’ютерах і полюбляє грати у відеоігри. Тож спеціальність для себе обрав відповідну — планує йти до політехнічного університету у столиці.

— Як почав готуватись до НМТ, дуже полюбив історію! Зрозумів, яка вона цікава у нашої Батьківщини. В майбутньому планую стати високоякісним програмістом і зробити з України перлину IT-індустрії, — каже про себе Влад.

Вивчає минуле Польщі

Наш третій випускник, який отримав найвищий бал на національному мультипредметному тесті, — Сергій Радько, однокласник Владислава і Богдана. Хлопець набрав 200 балів з історії. У школі це був його улюблений предмет.

— Сергій у мене просто захоплюється історією, — розповідає Світлана Макогон. — Він вивчав історію України й історію Польщі. Брав участь у конкурсах, олімпіадах і міських, і обласних. Взяв титул Лауреата міжнародної олімпіади з історії Польщі. У нього навіть фотографії були з дружиною Анджея Дуди, польського президента. Він дуже серйозний.

У вільний час хлопець читає книжки. Ще одне його хобі — колекціонування монет. Своє життя теж планує пов’язати з історією — хоче стати науковцем.

— Хочу подякувати своїй школі та особисто моєму класному керівнику, вчителю історії — Світлані Станіславівні Макогон за ті знання, які я отримав, — каже Сергій.

— Я їх дуже люблю, як всіх своїх учнів, — додає Світлана Макогон. — Це мої діти, яких я взяла з п’ятого класу. Це математичний був клас, толковий. Усі троє хлопців з п’ятого класу працювали.

Найбільше їй давалися філологічні науки

Єдина дівчина, яка склала НМТ на найвищий бал — Уляна Чорномаз, навчається у паралельному класі. Вона золота медалістка, президентка школи. У дитинстві займалася вокалом, співала дуетом разом із старшою сестрою Софією. Тепер мріє навчатися в економічному університеті. Набрала 200 балів за тест з української мови.

— Вона готувалася досить відповідально, — каже Ірина Савчук, класний керівник Уляни. — Вона дуже привітна, дружить з усіма, відповідальна й активна. Брала участь у всіх заходах, завжди в художній самодіяльності, завжди перша. Призерка олімпіад. Правда, останні роки через коронавірус їх вже стільки не було, але вона брала участь практично у всіх олімпіадах. Найбільше їй давалися філологічні науки — українська, іноземні мови.

— Після складання НМТ з’явилося більше вільного часу, тому зараз займаюсь спортом, читаю книги. У планах вступити на економічний факультет та стати хорошим спеціалістом, — каже про себе Уляна.

Пройшов до універу за кордоном

На другій сходинці за кількістю випускників, які склали НМТ на 200 балів — ліцей №5. Тут двоє учнів отримали найвищі результати — Ярослав Сиваківський та Іван Чабан. Обидва навчалися у класі Ольги Віннікової. Педагог каже, семеро її випускників пройшли до університетів за кордоном. Іван Чабан — один із них.

На навчання до ліцею №5 хлопець приїздив аж із Бердичева. Батьки хотіли перевести його до школи там, але він навідріз відмовився. Вихований, розумний, комунікабельний. Хлопець закінчив школу із золотою медаллю. Цікавився точними науками, що зовсім не дивно — брат Івана працює IT-шником. Наш випускник-200-бальник також добре розбирається в інформаційних технологіях. Класний керівник розповідає, що Іван може скласти комп’ютер з деталей. А ще він займається спортом і цілеспрямований.

— Він дуже розумна дитина, — каже Ольга Віннікова, класний керівник. — Коли почалася повномасштабна війна, мама з ним виїхала в Чехію. Він вже в травні пішов складати екзамени, набрав там сто балів зі ста на математиці, і 80 зі ста за іноземну мову і пройшов там у три ВНЗ. Але вибрав університет в місті Бруно. Потім він пішов на НМТ, здав на 200 балів математику і так пройшов у Львівську політехніку. Мав таку думку, що буде стаціонарно навчатися в Бруно, а в Львівській політехніці буде дистанційно.

Завжди зберігає спокій

Однокласник Івана Ярослав Сиваківський склав на 200 балів тести з української мови та математики. Готувався самостійно, без репетиторів. Розумний, проте дуже скромний. У школі цікавився точними науками. Займався спортом і цікавився комп’ютерами. А ще любив багато читати.

— У нього математичний склад розуму, — каже класний керівник Ольга Віннікова. — Іще одна його особливість в тому, що він дуже спокійний. Коли трапляється якась критична ситуація, люди зазвичай панікують. А Ярослав зберігає спокій і швидко збирається до купи.

«Ми не очікували, що буде такий результат»

Іван Вечера цьогоріч закінчив ліцей № 2 (колишня школа № 2). Спокійний, врівноважений, завжди веселий та усміхнений, — так описує свого сина мама Наталія. А ще він надзвичайно наполегливий. І саме завдяки своїй наполегливості хлопцеві вдалося скласти тестування з математики на найвищий бал.

— Він дуже сумнівався в математиці, — розповідає Наталія Вечера, мама випускника. — Хоча коли він готувався, найважче йому було з українською мовою, тому що там правила. З математикою було простіше, але, чесно кажучи, ми не очікували, що буде такий результат. Навіть ще більше ніж в математиці він сумнівався в історії. Тому що історією захоплювався, але якось вона йому не дуже давалася.

До національного мультипредметного тесту Іван Вечера готувався впродовж двох з половиною місяців, відколи завершилося навчання у школі. Дивився відео-уроки і складав собі тести. Це — кропітка щоденна праця. Труднощів додало ще й те, що останні два роки опановувати навчальний матеріал доводилося більше самостійно, адже вчилися наші діти переважно в режимі онлайн. Втім, це хлопця не злякало. Він поставив собі за мету досягнути високих результатів, щоб вступити до університету.

— Він почав дивитися відео-уроки з історії викладача з Києво-Могилянської академії, — продовжує Наталія. — Це було дуже цікаво, йому так сподобалося. Були такі дні, що він по п’ять-шість годин дивився ці відео-уроки, тільки одну історію. Щодня він повторював якісь теми з української, математики, історії. І так постійно. Останні дні засиджувався навіть допізна, готувався ще більше, передивлявся уроки, повторював все те, що вивчав до цього і по чому готувався зараз. Це дуже важливо, що він знайшов у собі сили, тому що це надзвичайно важко фізично і морально. Видно було, що він виснажився трохи. Але ми його підтримували. Таке перше своє досягнення гарне він має, а далі будемо бачити.

У школі Іван Вечера любив українську мову та математику. Пізніше почав дещо більше цікавитися історією. А ще нашому випускнику дуже до вподоби майструвати. Тому серед улюблених предметів було трудове навчання.

— У нього були олімпіади з трудового навчання, — продовжує Наталія Вечера. — Він любить поробки своїми руками робити. На обласні ми не потрапили, а на міських олімпіадах він займав перші місця. Цього року, коли з міської ради вручали грамоти, його відзначили за досягнення в трудовому навчанні.

Одне із захоплень Івана — танці. Із чотирьох років хлопець займався у студії «Зорянка-Арт», де під керівництвом Антона Машевського вивчав народні танці.

— У нас всі троє дітей ходять у «Зорянку», — каже мама випускника. — Ваня в мене старший, є ще дві молодші дочки. У нас всі діти ходили і ходять, щоправда відколи почалася повномасштабна війна, гуртків немає, але діти багато виступали, займали призові місця. «Зорянка» дуже популярна, і не тільки в нас.

Ходив Іван і на театральний гурток. У виставах йому часто давали головні ролі. Разом із друзями вони показували «Снігову королеву». Останньою його виставою став мюзикл «Ніч перед Різдвом» за мотивами однойменної повісті Миколи Гоголя з циклу «Вечори на хуторі біля Диканьки». Прем’єра відбулася у рамках святкування новорічно-різдвяних свят. І там Іван також зіграв головну роль.

— Йому це подобається, — каже мама. Він дуже захопився театральним мистецтвом. Ваня артистичний, має гарну дикцію.

Із майбутньою професією Іван вже визначився. Наталія каже, син хоче працювати в економічній сфері. Обрав для себе п’ять пріоритетів. Планує вступити на бюджет.

— Будемо бачити, — підсумовує Наталія Вечера. — Наперед нічого не загадуємо.

 

Читайте також:

Захоплюється шахами і мріє стати програмістом: про Володимира Воронюка, який набрав 200 балів на НМТ

За кожною школою закріпили рятувальника

Як батькам підготувати дітей до повітряної тривоги в школі. Рекомендації

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • Лариса Мельник

    Щасливої дороги всім в дорослому житті!
  • Валентина Кухар

    Ви найкращі

keyboard_arrow_up