Шкільні поради батькам

Шкільні поради батькам

Про побори та насильство

Страх за оцінку

Батьки бояться конфліктів з адміністрацією школи. Тому покірно погоджуються на всі умови. Мало хто наважується поставити запитання, куди ж використовуються гроші з фонду класу (школи). Страх виникає тому, що батьки думають, що їхня поведінка може відбитися на ставленні вчителя до дитини. З одного боку, в цьому є раціональне зерно. Але з іншого… Не ставайте заручником ситуації.

Оцінка вчителя в 99% випадків об’єктивна (повинна бути), але не завжди причина в дитині. Тому перш, ніж цілком довіряти вчителю, перевірте самі, в чому полягає проблема – в сприйнятті дитини або в компетенції вчителя.

Відео дня

 

Психологічне насильство

Усі батьки бояться, що дитині в першому класі буде складно адаптуватися, звикнути до нового оточення, знайти спільну мову з однолітками. Не хочеться, щоб вона відчула на собі тиск і глузування. Перший клас – це перевірка на соціалізацію. Зазвичай, ці страхи виникають у стосунках з однокласниками. Але все частіше можна почути історії батьків про те, що саме вчитель чіпляється до дитини, всіляко показуючи свою неприязнь.

Конфлікти між учителем і учнями пов’язані з перевищенням повноважень, невмінням знаходити правильні засоби виховання. Подібні дії вчителя потрібно оприлюднювати.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up