Школи повернуться до дистанційного навчання?

Школи повернуться до дистанційного навчання?
  • Батькам учнів почали надходити повідомлення про те, що з понеділка знову впроваджується «дистанційка».
  • Ми зателефонували в Управління освіти та спорту і дізналися, чи справді школи відправлять на дистанційне навчання і чи будуть закривати садочки.

Ситуація з поширенням у місті COVID-19 не покращується. Щодня реєструється по кілька десятків випадків. Лише за п’ятницю, 27 листопада додалося понад чотири десятки нових хворих. Попри загострення, навчальні заклади міста продовжували працювати у звичному режимі, виконуючи постанови Кабінету міністрів, згідно з яких адаптивний карантин скасували, а у школах мало припинятися навчання лише за умови, якщо щонайменше половина учнів і вчителів хворіють на коронавірус чи мали контакт із інфікованими. Нагадаємо, до скасування адаптивного карантину Козятин перебував у червоній зоні, тому учні 5–11 класів шкіл міста не відвідували навчальні заклади, а вчилися дистанційно протягом тижня.

Між тим у Козятині заговорили про поновлення дистанційного навчання. Батькам учениці школи № 1 повідомили у вайбер-групі, що з понеділка знову буде дистанційне. Аналогічну новину озвучила своїм учням класний керівник 8-Б школи № 2.

Аби з’ясувати, чи дійсно школи повернуться до дистанційного навчання, ми зателефонували до Управління освіти та спорту Козятинської міської ради. Там нам повідомили, що справді планують впровадити «дистанційку».

Відео дня

— На даний момент чекаємо рішення комісії з надзвичайних ситуацій. Планується дистанційне навчання у 5–11 класах. Але рішення ще на руках у нас немає, — сказали нам в Управлінні освіти та спорту.

Пізніше в Управлінні освіти та спорту нам повідомили, що на засіданні комісії з надзвичайних ситуацій таки прийняли рішення про впровадження дистанційного навчання. Воно почнеться у понеділок, 30 листопада. Коли саме завершиться — поки невідомо.

«Дистанційку» впроваджують лише для учнів 5–11 класів. Учні початкової школи надалі відвідуватимуть навчальні заклади. Садочки також закривати не будуть. Рішення про повернення до такої форми навчання прийняли у зв’язку з погіршенням епідеміологічної ситуації. Зокрема через те, що збільшилася кількість дітей шкільного віку, які хворіють на ГРВІ.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
20:30 Загинув в районі Богданівки: минає рік, як ми втратили Героя Володимира Грубіка 18:00 У Пиковецький сільський ставок випустили понад 200 кілограм коропа photo_camera 15:55 Поки ремонтують КТ, козятинчани зможуть пройти його безкоштовно у Бердичеві 14:07 Цієї ночі на Вінниччині сили ППО знову збивали «шахеди» Від читача 11:45 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 13:26 В Козятині п’яний водій хотів відкупитись від патрульних за двадцять тисяч гривень 11:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 11:00 Що замовляла міська рада в лютому 10:04 Козятинські студенти поїхали у Німеччину аби пройти практику. Показали фото photo_camera 09:06 Ситуація з туберкульозом напружена: серед чотирьох громад найбільше хворих — у Козятинській 08:17 Козятинчани збирають кошти на систему дистанційних радіовмикачів «феєрверків» 07:03 В Махнівці відбувся турнір пам’яті Івана Лазарчука ·
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up