Школу в Іванківцях закриють, а дев’ята стане дев’ятирічкою

Школу в Іванківцях закриють, а дев’ята стане дев’ятирічкою
  • Днями відбулася позачергова 25 сесія міської ради, на якій прийняли рішення про реорганізацію школи № 9.
  • Навчальний заклад перетворять на гімназію, відтак в новому навчальному році старших класів там вже не буде.
  • А Іванковецька філія ЗНВК № 9 взагалі перестане існувати

Минулого року громадою ширилася інформація, що у школи № 9 ніби-то заберуть статус опорної і залишать лише початкові класи. Про це писали у соцмережах. Стосовно цього навіть телефонували до нас у редакцію. Був випадок, подзвонила жінка. Представитися вона відмовилася і сказала, що у школі № 9 закриють 5–11 класи. Із цього приводу ми зверталися і до Управління освіти та спорту, і до міського голови і почули одностайну відповідь: ніхто не збирається забирати у дев’ятої школи статус опорної і закривати 5–11 класи.

«У найгіршому випадку дев’ята школа може стати дев’ятирічкою, але ніяк не чотирирічкою», — сказала тоді міський голова і додала, що дев’ятирічними планують зробити школи у Сестринівці, Пиковці, Флоріанівці і на другому Козятині.

Коли минулого року у Козятинській громаді стартувала реформа освіти, школу № 9 вона ніяк не зачепила. У рамках реформи лиш перетворили ліцей на опорний заклад освіти, а школи в Залізничному, Махаринцях, Пиковці, Флоріанівці, Сестринівці та Кордишівці зробили гімназіями. За новим «Законом про повну загальну середню освіту» гімназія — це звичайна дев’ятирічка. Тож у новому навчальному році у цих закладах вже не було старших класів.

Відео дня

Пройшов час і реформа наздогнала школу № 9. Міська рада прийняла рішення про реорганізацію навчального закладу. Відтак опорний ЗНВК № 9 з 1 липня 2022 року має перетворитися на опорний заклад «Гімназія № 9». А це, знову ж таки, означає, що там не буде старших класів.

До структури ЗНВК № 9 входила також Іванковецька філія. Втім вона припинить своє існування. Тим же рішенням про реорганізацію школи № 9 міська рада ліквідувала Іванковецьку філію.

Це вперше за майже десять років у нас закривають школу. Востаннє таке було у 2013-му, коли мережа освітніх закладів Козятина схудла на один. Тоді ліцей, що розташовувався у приміщенні сучасного Центру надання адміністративних послуг, з’єднали із школою № 4.

Ще раніше «під ніж» пішли інші навчальні заклади колишнього Козятинського району. Зачинилися школи у Блажіївці, Воскодавинцях, Куманівці, Титусівці, Сошанському та інших селах. Загалом, за даними ресурсу vlasno.info, за роки незалежності на Козятинщині ліквідували 11 шкіл.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (15)
  • Читач53

    Нехай вже краще нічого не робить. Менше шкоди буде від "мерші" для громади. А так вкрасти гроші на дорозі по вул. Куликівсього,  дорогу почати робити і не закінчити на це вона мастак.  А де звіт про роботу ?Чому мовчать депутати міського голови ?
  • Lonskiy V

    Таня, коли ти вже втихомиришся? Краще зроби реформу деяких підприємств, маслозавод наприклад, зроби водовідведення (дренажну систему) вулиць. Приведи в порядок центр міста, щоб колеса в авто не відлітали. Зроби реформу поліції, а то все повністю корумповане, наркоманами місто аж кишить... Зроби оновлене озеленення міста, щоб старі гілки не падали людям на голову. Зроби на конкурсній основі залучення інвесторів для будівництва якогось ТРЦ. Таня, ламати, не будувати.

    Читач23 reply Lonskiy V

    Тані похуй
  • Юрій Тучак

    Навіщо вчити дітей і Іванківцях. Краще школу закрити в гроші пустити на "деребан". Наприклад ремонт доріг. Там можна вкрасти і дорогу почати робити і не закінчити. Є приклад, від танка до тунеля. А розумних дітей не треба. Потрібні неуки бо вони не задаватимуть незручних питань.
  • Читач42

    Закрили школу,потім лікарню? І що далі???!!!Це просто знущання, керівники,піднімайте людей,бо скоро в Козятині не залишиться нічого

    Катя Цюцюра reply Читач42

    Заспокойтесь я закінчила іванувецьку СЗШ 1-2 ступенів (на той період) п'ять років назад і в ній було 74 дитини на всю школу і вже тоді планували її закривати. Десь тиждень назад було батьківське зібрання на якому я теж знаходилась і дітей які готові піти 1 вересня в школу разом з новим дитячим садом 35. Розумієте що вчителям будуть занижувати зарплатню якщо вони продовжать там працювати, цю школу економічної невигідно держати. Так звісно дуже сумно що її закривають но в цьому приміщенні планують зробити центр для біженців. Якби дітей було около 100 то ніхто би її не закривав атак ви самі розумієте що ніхто платити зі свого кармана раді діла без прибутку не буде

keyboard_arrow_up