Стенфорд пропонує стипендію в $70 000 українським реформаторам

Стенфорд пропонує стипендію в $70 000 українським реформаторам

Один з найпрестижніших вузів планети - Стенфордський університет в Каліфорнії, США - оголосив про запуск пілотної стипендіальної програми для українських лідерів. Проект Ukrainian Emerging Leaders Program пропонує стипендію в розмірі $70 000 і 10 місяців навчання за обраним учасником напрямку. Університет також бере на себе витрати по переїзду студента.

 

Із загальної кількості заявок будуть відібрані троє кандидатів, які найкраще відповідають критеріям пошуку. Подаватися на участь можуть українці не молодше 28 років, які планують повернутися в країну після навчання. Від кандидатів очікують видатних досягнень в області демократії, розвитку та верховенства права в Україні, а також переконливого досвіду роботи в своїй сфері (від 5 років). Також вимагається володіння англійською мовою на робочому рівні. Студентів денної форми навчання інших вищих навчальних закладів не розглядатимуть як кандидатів.

У рамках проекту учасники зможуть відвідувати будь-які курси Стенфордського університету і самостійно конструювати свою програму навчання. Навчання в Стенфорді дозволить їм завести багато корисних знайомств, познайомитися з різноманітними компаніями і організаціями, що діють на території кампусу і в Силіконовій долині, паралельно працюючи над власними проектами.

Ініціатором програми став Центр демократії, розвитку та верховенства права Стенфордського університету (CDDRL) з подачі двох українців - подружжя Олександра та Катерини Акименко, стипендіатів програми JSK Fellowship, які помітили, що в Стенфорді навчається зовсім небагато українців, і захотіли це виправити. Першими їх ідею підтримали директор FSI Майкл Макфол і директор центру CDDRL Френсіс Фукуяма. Спонсорами програми стали Western NIS Enterprise Fund, Святослав Вакарчук та Томаш Фіала.

Відео дня

Докладніше про програму можна дізнатися на сайті CDDRL або в спеціальному буклеті, присвяченому пілотного проекту. Подати заявку на участь в програмі можна до 15 лютого 2017 року.


Джерело: rabota/com

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up